Hlavní obsah

Kouč Varů Hynek: Sezóna ještě neskončila, musíme ji důstojně dohrát

Na začátku listopadu přišel trenér Pavel Hynek do Karlových Varů, aby se pokusil napravit nevydařenou sezónu. Mise dostat úřadujícího mistra alespoň do play-off ale nakonec nevyšla, Vary přišly o naději už před olympijskou přestávkou díky porážce v Plzni 2:3. "Bojovali jsme, jenže klíčová ´utkání pravdy´ jsme bohužel nezvládli," řekl Hynek v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Pavel Hynek na lavičce Karlových Varů

Článek

V Plzni jste vedli o dvě branky, pak jste ale najednou začali zápas ztrácet...

Měli jsme dobrý vstup do utkání, pak se povedlo soupeři snížit náš náskok. Po první třetině ale ze hry odstoupil Marek Melenovský a při naší rozsáhlé marodce jsme najednou museli hrát na tři pětky. Navíc jsme hráli hodně oslabení, která nám vzala spoustu sil.

Bylo vám hned po zápase jasné, že je play-off ztraceno? 

Když jsem viděl, že ostatní kluby vyhrály, tak bylo jasné, že moc velká naděje nežije. Mísilo se ve mně zklamání z toho, že jsme nepostoupili do play-off i z toho nevydařeného utkání.

Jak to vzali hráči v kabině?

Už během zápasu určitě po očku sledovali na kostce výsledky ostatních zápasů. Já jim můžu jen poděkovat za snahu, protože to pro nás nebylo jednoduché. Pro nás všechny je to velké zklamání. Věřili jsme, že se do té desítky nakonec dokážeme dostat.

Měl jste schůzku s vedením klubu, bude současnou situaci nějak řešit?

To je otázka spíše pro vedení klubu. (generální manažer Vaněk prohlásil, že žádné změny momentálně v plánu nejsou, pozn. autora). Je pravda, že jsme měli schůzku, ale scházíme se průběžně a řešíme různé organizační věci.

Kdy se ta nevydařená sezóna zlomila?  

Pořád jsme bojovali o desítku. Jednu dobu jsme se dost zvedli, pak přišly zase porážky, bylo to často v takových vlnách. Pak ale následovala taková ta "utkání pravdy" a ta jsme bohužel nezvládli.

Jak těžké teď bude koncentrovat se na zápasy o udržení? 

Ve hře je celkem 42 bodů, ještě se pořádně nadřeme. Sezóna pokračuje dál a my ji musíme důstojně dohrát. Teď budeme mít pár dní volno a pak už se budeme muset soustředit na další zápasy.

Jak budou Karlovy Vary trávit olympijskou přestávku?

Do neděle mají hráči volno, v neděli večer se opět sejdeme. V pondělí a v úterý vyjedeme na běžky na Boží Dar a od středy budeme zase na ledě. Příští týden nás pak čeká zápas s Norimberkem a ještě jedním soupeřem, o kterém se jedná.

Reklama

Související témata: