Hlavní obsah

Sparta hlásí další posilu, z Vítkovic přichází Francouz Treille

PRAHA

Francouzský hokejový reprezentant Yorick Treille bude v příští sezóně hrát za Spartu. Vedení pražského klubu oficiálně potvrdilo, že dosavadní hráč Vítkovic podepsal v metropoli roční smlouvu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Jan Kolář z Pardubic (druhý zprava) bojuje o puk s Yorickem Treillem.

Článek

"Snažíme se v našem kádru zvýšit fyzické parametry a Yorick je přesně tím typem hráče. Ve Vítkovicích letos odehrál výborně play off a jako za cizince za něj nemusíme platit žádnou tabulkovou hodnotu," uvedl generální manažer Petr Bříza na klubovém webu.

Treille odehrál v extralize dvě sezóny. V posledním ročníku nejvyšší soutěže odehrál za Vítkovice včetně play-off 65 zápasů s bilancí devíti branek a 14 asistencí.

Příchod devětadvacetiletého útočníka uvítal i trenér Miloš Holaň. "Je to další hráč, kterého jsem do kádru chtěl. Tedy důrazný, poctivý, platný v oslabení a velice odolný. Nebývá totiž zraněný ani nemocný," řekl Holaň.

Treille je druhou posilou, kterou ambiciózní Sparta v tomto týdnu představila. Dvouletou smlouvu již podepsal útočník Radek Smoleňák, vracející se do extraligy ze zámoří.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.