Hlavní obsah

Hladoví buldoci z Karlových Varů se do "plechárny" už nevrátí

KLADNO

Slávu vystřídala rána do vazu. V roce 2009 hokejisté Karlových Varů vybojovali extraligový titul, rok předtím si zahráli ve finále. Poté požehnaný čas nahradila bída. Loni účast ve skupině o udržení, letos začátek ročníku též pro silné nervy. Možná se ale vše otáčí. Poslední dva zápasy přinesly výhry a jen jeden inkasovaný gól. „Jsem rád, že se nám to podařilo. Doufám, že přidáme utkání v podobném směru,“ nabírá lepší náladu brankář Lukáš Mensator.

Článek

Jednoznačná výhra v Brně 7:0, ve čtvrtek vydřené vítězství na Kladně 2:1, přicházejí lepší časy?

V Brně to byla paráda, ale trenér měl pravdu, když říkal, že by to vyměnil jinde za vítězství o jednu branku.

To se vám podařilo nakonec s Kladnem, ne? Abych řekl pravdu, nepamatuji si za poslední rok a půl takový zápas v našem podání. Tyhle utkání jsme dokázali uhrát už za Zdeňka Venery, ale od loňské sezóny všechny vyrovnané zápasy pro nás nedopadly dobře. Vybojované body jsou pro nás nejcennější.

Věříte, že i vám se teď bude dařit, že přijde konečně obrat? Snažím se o to, sezónu jsem nezačínal, pak jsem dostal šanci, ale inkasoval jsem šest branek a ještě utkání ani nedochytal. Ale dostal jsem důvěru, tak doufám, že to vydrží.

Liberecký Andrej Podkonický střílí gól do sítě brankáře Karlových Varů Lukáše Mensatora.foto: ČTK/Radek Petrášek

Je výhoda, že nyní ztrácíte na šestou příčku jen tři body, vy jste na desátém místě...

Určitě. My jsme všude od července psali, jak chceme dobře začít, ale nastal pravý opak a ve třech zápasech jsme nebodovali. Hned se objevila slova, že už to je zase tady, že se v tom budeme plácat jako loni. Musíme sbírat pokorně bodík po bodíku. Pomalu to střádat, střed tabulky by pro nás byl nejcennější.

Po dvou úspěšných sezónách jde o pořádný pád z výšky, že? Určitě, říkal jsem to několikrát, bavíme se o tom i v šatně. Do těch dvou úspěšných sezón z nás nikdo nic nedokázal, kromě Petra Sailera, který už měl titul. My jsme byli hladoví buldoci, sálalo to z nás, ale pak to spadlo a loni jsme to zbabrali od začátku do konce. Letos se snad poučíme a budeme hrát důstojně.

Může mít nějaký vliv na vaše výkony nová hala, tam se vám nedaří jako v „plechárně“... Nevím. Je to alarmující. Loni jsme tam udělali stejně bodů jako venku, letos dva zápasy a dvě prohry. Třeba se to změní po mistrovství světa v basketbalu, které se tam teď hraje.

A co zkusit pro štěstí jeden zápas na starém stadiónu? To nepůjde, tam už asi nebudou mantinely.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.