Hlavní obsah

Zlín nasázel Litvínovu deset gólů, Třinec otočil zápas s Českými Budějovicemi

PRAHA

Hokejisté Zlína zvítězili v 7. kole na domácím ledě nad Litvínovem vysoko 10:2. Ve šlágru kola prohrával Třinec s Českými Budějovicemi o dvě branky, přesto nakonec dovedl zápas do vítězného konce po výhře 3:2 po prodloužení. Až samostatné nájezdy rozhodly o vítězství Plzně na pardubické půdě. Sparta inkasovala v Mladé Boleslavi pět branek a prohrála 0:5. V dalších zápasech Slavia podlehla Karlovým Varům 1:2, Vítkovice porazily trápící se Kladno 5:3 a Brno zdolalo Liberec 2:1.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Radost hráčů Zlína

Článek

Karlovy Vary se představily na ledě pražské Slavie. Po bezbrankové první třetině se prosadil ve 27. minutě po asistenci Pecha David Hruška. Na rozdíl dvou branek zvýšil v 52. minutě Košťál. Ještě v té samé minutě ale na druhé straně překonal Mensatora Holec a Pražané se nadechli k velkému tlaku. Karlovarský gólman však už další puk za svá záda nepustil a Západočeši tak mohli oslavovat třetí výhru v řadě.

Hokejisté Kladna získali v předchozích šesti zápasech jediný bod. Proti lídrovi tabulky z Vítkovic však začali dobře a po dvanácti minutách vedli už o dvě branky po gólech Melka a Bělohlava. Do konce úvodní části však dokázal snížit Káňa a po dvou brankách Vrány Ostravané zápas otočili a dovedli do vítězného konce.

Brno, kterému se zatím doma příliš nedaří, přivítalo Liberec. Do vedení Kometu dostal Hruška, na něhož na začátku druhé třetiny navázal Erat. Severočechům se podařilo zápas zdramatizovat, když snižoval Dušek, Moravané si však vítězství vzít nenechali. Bílým Tygrům se tak nevydařila generálka na úterní zápas s Bostonem.

Zlín nastřílel Litvínovu deset gólů

Ve Zlíně se představil Litvínov a Severočeši by na zápas sedmého kola nejraději zapomněli. Ve Zlíně totiž inkasovali deset gólů. Dvakrát se z branky radovali Köhler a Leška.

Tahákem kola byl souboj domácího Třince a Českých Budějovic. A byl to také zápas bleskových branek. Jihočechy poslal do vedení v 11. minutě Martynek a o osmnáct vteřin později zvýšil Pšurný na 2:0. Domácím se podařil podobný kousek na začátku druhé části. V čase 23:19 snížil McGregor a o 24 později vyrovnal Polák. O vítězi se nakonec rozhodlo až v prodloužení. Výhru Ocelářům zajistil Lojek.

Vyrovnaný zápas viděli diváci v Pardubicích, kde se proti domácím postavili hokejisté Plzně. Do vedení šli nejdříve domácí po brance Buchteleho. Západočeši však zápas otočili a po gólech Vostřáka a Vlasáka se dostali do vedení. Zápas se však musel nakonec prodlužovat, protože na 2:2 vyrovnal Koukal. V prodloužení branka nepadla, takže i vítězi rozhodly penalty. Jediný samostatný nájezd proměnil Hanzlík a zajistil Indiánům vítězství.

Sparta se představila na kluzišti Mladé Boleslavi a zápas měl jednoznačný průběh. Pražanům se totiž ani jednou nepodařilo překonat brankáře Marka Schwarze.  Naopak domácí se trefili v první třetině třikrát. Čtvrtý a pátý gól vstřelil Pabiška.

Hokejová Tipsport extraliga, 7. kolo:
Slavia - Karlovy Vary 1:2on-line
Branky: 52. Holec - 27. Hruška, 52. Košťál.
Kladno - Vítkovice 3:5on-line
Branky: 8. Melka, 12. Bělohlav, 56. Bělohlav - 19. Káňa, 33. Vrána, 36. Vrána, 41. Ovčačík, 51. Pohl.
Kometa Brno - Liberec 2:1on-line
Branky: 15. Hruška, 22. Erat - 34. Dušek.
Třinec - České Budějovice 3:2 po prodl.on-line
Branky: 24. McGregor, 24. Polák, 63. Lojek - 11. Martynka, 11. Pšurný.
Zlín - Litvínov 10:2on-line
Branky: 6. Rachůnek, 10. Důras, 20. Balán, 23. Holík, 39. Vlach, 40. Köhler, 42. Leška, 46. Köhler, 49. Leška, 57. Galvas - 11. Rindoš, 55. Černý.
Pardubice - Plzeň 2:3 po sam. náj.on-line
Branka: 27. Buchtele, 37. Koukal - 30. Vostřák, 35. Vlasák.
Mladá Boleslav - Sparta 5:0on-line
Branky: 5. Divíšek, 11. Macho, 17. Handlovský, 45. Pabiška, 58. Pabiška.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.