Hlavní obsah

Třinec hrál proti Vítkovicím naruby, ale vedení málem ztratil

TŘINEC

Třinec hrál prestižní úterní derby s Vítkovicemi naruby. Neprohrával tradičně o dva góly a neotáčel skóre, ale zachoval se přesně opačně. Vrhl se na soupeře a po 28 minutách vedl 3:0. Pak se však zasekl a málem o tři body přišel. Nakonec ale vítězství uhájil a posunul se do čela extraligové tabulky.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Ilustrační foto

Článek

„Když prohráváme, dáváme do hry všechno a poctivým hokejem se dostáváme až k vítězství. Dneska to bylo úplně naopak,“ zamyslel se Jan Peterek. „Propadli jsme sebeuspokojení, někdy i chamtivosti a přestali jsme důsledně bránit.“

Vítkovickým mužem dne, který dvěma góly zápas zdramatizoval, byl Petr Pohl. „V kostech jsem cítil, že vyrovnáme. Že se to nepovedlo, hrozně bolí,“ naříkal útočník, který v létě přišel z finského klubu SaiPa.

Za klíčovou označil úvodní třetinu, kterou jeho tým prohrál 0:2. Při prvním gólu domácích byla na ledě právě jeho lajna. „Peterek kolem nás profrčel a trefil. Usnadnili jsme mu to, protože při střídání jsme se hodně špatně rozestavili,“ přiznal vinu Pohl.

V poslední minutě Vítkovice sáhly ke hře bez brankáře a Třinec uzamkly před jeho brankou. Vynikající hokej gradoval. „Bylo to nekonečné, nervozita se mnou cloumala,“ přiznal gólman Peter Hamerlík, který se po zranění v 1. kole včera vrátil do branky.

Gólem a asistencí pomohl Třinci k vítězství vítkovický odchovanec Václav Varaďa. „Jsme unavení, vývoj minulých zápasů nás nutil hrát na tři lajny. Dneska nám pomohla čtvrtá s mladíky a podržel nás výborný Hamerlík,“ chválil spolubojovníky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.