Hlavní obsah

Brno porazilo Litvínov a posunulo se za vedoucí Třinec

BRNO

Hokejisté Brna porazili ve 29. kole extraligy Litvínov 4:1, připsali si tak páté vítězství za sebou a posunuli se na průběžnou druhou příčku tabulky celé soutěže. Kometa ztrácí na vedoucí Třinec jediný bod. Litvínov sice bojoval, držel se soupeřem po bruslařské stránce krok, neprosadil se ale v koncovce a jen potvrdil špatnou bilanci na ledě soupeřů.

Článek

K herní pohodě napomohla domácím hokejistům hned první přesilová hra po vyloučení Trávníčka už v šesté minutě. Za pouhých osm sekund početní převahy po akci Dopity a Houdka prostřelil litvínovského brankáře Fraňka dělovkou od modré čáry obránce Stehlík. I když hosté drželi ve vývoji utkání krok hlavně zásluhou první útočné řady, nedokázali vyzrát na gólmana Hoviho, jemuž vydatně pomáhali obránci, kteří soupeře nepouštěli k zakončení do bezprostřední blízkosti branky. Kometa hrozila zejména rychlými protiútoky, po jednom z nich v 18. minutě zakončil kombinaci Hubáčka s Dopitou brankovou střelou Erat.

Litvínov ve druhé třetině ještě více ožil, ovšem brankově se prosadit nedokázal. Zahrozil pouze Ručinský, jehož tvrdá střela se odrazila od tyčky do pole. Rozhodčí Minář ještě nechal akci překontrolovat videorozhodčím, který potvrdil, že kotouč do sítě nepropadl. Litvínov na rozdíl od svého soupeře hrál tvrději, na což doplácel častějšími vyloučeními. Přesilovky Brňané sice nevyužili, ale přesto zvýšili své vedení, když dnešní mimořádnou produktivitu prvního útoku potvrdil ve 37. minutě po akci Hubáčka s Eratem třetím gólem obránce Houdek. Poprvé v probíhající sezoně se tak zapsal do extraligové střelecké listiny.

Ke vstřelení gólu pomohla hostům až přesilovka v úvodu třetího dějství. Po vyloučení Stehlíka a Radima Hrušky se Litvínovu nabídla 75 sekund dlouhá početní výhody pět na tři. V ní se sice hosté ještě neprosadili, ale hned po návratu prvního vyloučeného se dostal po akci Lukeše s Jenáčkem do vyložené šance Ručinský a bez problémů trefil odkrytý roh domácí branky.

Litvínov zvýšil obrátky, dostal se do tlaku, kterému Brňané jen s vypětím sil odolávali pouhým vyhazováním kotouče z obranné třetiny. Nápor Litvínova ovšem otupila dvě vyloučení Skuhrovce bezprostředně za sebou. Přesilovky už hrála Kometa opatrně a na jistotu. V závěru se ještě blýskl domácí brankář Hovi, který kryl sólo Viktora Hübla. Definitivní pojistku na vítězství Komety dal při početní výhodě dvě minuty před koncem čtvrtým gólem Radim Hruška.

Kometa Brno - HC Benzina Litvínov 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 7. Stehlík (Houdek, Dopita), 18. Erat (Hubáček, Dopita), 37. Houdek (Erat, Hubáček), 58. R. Hruška (Kvapil, Zubíček) - 44. Ručinský (Jenáček, Lukeš). Rozhodčí: Minář, Polák - Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 3:9, navíc Kracík (Litvínov) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 7046.
Brno: Hovi - Houdek, Stehlík, Bičánek, Zubíček, Mojžíš, Malec, Vyrůbalík - Erat, Dopita, Hubáček - Veselý, R. Hruška, Kvapil - Jakub Svoboda, Brabenec, Huml - Jaroslav Svoboda, Kucharczyk. Trenéři: V. Jeřábek a Lubina.
Litvínov: Franěk - Černošek, Gula, Kousalík, Jareš, Kubát, Skuhrovec, od 24. navíc Hora - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Jánský, Kracík, Ručinský - Trávníček, Vopat, Černý - Jenáček, Bojer, Majdan. Trenéři: Kučera a Reichel.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice