Hlavní obsah

Duba: Věděli jsme, že budeme mít více sil než Kometa

ZLÍN

Hokejový brankář Tomáš Duba se po čtyřech zápasech vrátil do sestavy Zlína a velmi dobrým výkonem pomohl Beranům ve 30. kole extraligy k výhře nad Kometou Brno. Zlín tak vyhrál prestižní regionální derby poprvé v sezoně.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Radim Hruška z Brna (vlevo) a Jaroslav Balaštík ze Zlína před brankou zlínského Tomáše Duby.

Článek

"Potřebovali jsme doma vyhrát. Minule se nám to se Slavií podařilo a chtěli jsme na ten výkon navázat. I když má Kometa silné mužstvo, tak hrála na tři lajny. Cítili jsme šanci za kterou jsme šli. Získané body sou pro nás zlaté," řekl Duba novinářům po zápase, ve kterém si připsal 27 úspěšných zákroků.

V úvodu zápasu mělo více ze hry Brno. Nápor soupeře Zlín zvládl i díky Dubovi. "Chtěli jsme přečkat začátek a po první třetině udržet minimálně nerozhodný výsledek. To se nám povedlo i přes úvodní tlak Brna. Věděli jsme, že když počáteční nápor Komety ustojíme, tak to bude dobré. Hosté už potom neměli dost sil, což se v závěru ukázalo jako klíčové," zhodnotil zlínský brankář urputnou bitvu, kterou domácí vyhráli 3:2.

Drama v závěru Dubu naštvalo

Do utkání zasáhl po čtyřech zápasech. "Trenér mi řekl už ve středu, že dnes budu chytat. Kvitoval jsem to a byl jsem za to rád, protože jsem čtyři zápasy nechytal. Každá zápasová pauza je znát a byl jsem rád, že jsem neudělal větší chybu," těšilo dvojnásobného juniorského mistra světa.

Hosté duel zdramatizovali v 57. minutě, kdy ve vlastním oslabení ujel Petr Hubáček a překonal Dubu podruhé v zápase. "Naštvalo mě to, nemělo by se nám to stávat. Věděl jsem, že Kometa ještě něco zkusí. Spoluhráči na mě ale působili, že byli v pohodě a že bychom to mohli udržet. Kometa už neměla tlak, puky spíš nastřelovala k nám a my jsme výborně bránili," pochválil Duba své spoluhráče.

Reklama

Související témata: