Hlavní obsah

A bylo ticho. Liberec jde z kola ven. Je to hořká pilulka, litoval kapitán Nedvěd

LIBEREC

Byl středem této série, hlavní postava sedmidílného seriálu. Petr Nedvěd, kapitán hokejistů Liberce, vstřelil v sedmi zápasech čtvrtfinále se Slavií sedm gólů. Přitom ho málem vyřadil mimo hru faul na koleno, z boje si odnesl i sešitý obličej. Po tom stejně všem prohrál, ale on byl nejsledovanější figurou tohoto klání. Málo platné, tým do dalšího kola nedovedl. „Tento zápas je hořká pilulka, je to frustrující,“ přiznal po slávistickém obratu z 1:3 na 4:3.

Foto: Petr Horník, Právo

Liberecký Petr Nedvěd se přetlačuje se slávistou Vondrkou v rozhodujícím čtvrtfinálovém duelu.

Článek

Sedm zápasů jste sehráli ve čtvrtfinále, ale ten nejdůležitější jste nezvládli, přitom jste měli utkání perfektně rozehrané, ne? Je to škoda. Do série jsme vkročili laxně, to nás stálo vítězství. Kdybychom ji odehráli jako poslední tři zápasy, tak jsme soupeře porazili. Bohužel se tak nestalo, ale za poslední tři zápasy musím hráčům poděkovat. Všichni jsme fárali na dvě stě procent, bylo to na ledě vidět, ale tento zápas je hořká pilulka, je to frustrující. Po většinu času jsme byli ve vedení, nechali jsme si to ujít v posledních dvou minutách. Co dál na to říci.

Vedli jste 3:1 a měli přesilovku, ale tu jste sehráli jako by ve strachu, proč? To je chyba, měli jsme si vytvořit šance, dát gól, ale oni nám několikrát v přesilovce dali gól, tak jsme nechtěli jít do riskantních věcí. Přesilovku jsme odehráli zbytečně pasivně, škoda.

A vyrovnávací gól 66 sekund před koncem základní hrací doby? Špatně jsme vyřešili situaci. Hráč nesmí být tak volný, to je alfa omega toho vyrovnávacího gólu.

V prodloužení jste byli lepší, ale gól dala Slavia... No, no. Bušili jsme, ale nedáš, dostaneš. To se nám vymstilo. Asi se proti nám v prodloužení štěstíčko otočilo. Je to škoda.

Jak byste popsal náladu v kabině? Obrovské zklamání, bylo ticho.

Jaroslav Kudrna se raduje z třetího gólu do sítě Slavie, Liberec ale nakonec ve čtvrtfinále skončil.foto: Petr Horník

Lukáš Vantuch mohl rozhodnout v prodloužení, dostal se do obrovské šance, viděl jste puk už v brance?

Hmm, skoro jo, ale bohužel, měli jsme tlak, šli jsme potom, šance jsme měli, ale ve finále jsme to nezvládli.

V nastaveném čase se také řešil moment s posunutou brankou. O co tam přesně šlo? Ta naše střela byla, myslím horní tyč, šlo jen o to, že jejich hráč přijel a posunul bránu, chtěli jsme trestné střílení, což by asi v prodloužení mělo být, ale to se neodehrálo.

Podcenili jste Slavii? Těžko říct, to si nemyslím, soupeř hrál dobře, ze začátku nás vyučil ve hře v play-off, zareagovali jsme pozdě.

Slavia přitom nemá hvězdy, má hodně mladých. Vy jste určitě vyzrálejší tým, ne? Mají vynikajícího brankáře, nejzkušenější obranu a šikovné hráče do útoku, mají tam mladší, ale góly dají. Není to zase tak nezkušený mančaft.

Co byste řekl k celé sezóně Liberce? Základní část byla vynikající, tyhle poslední tři zápasy klobouk dolů, ale do série jsme nevkročili podle představ. Soupeř najednou vyhrával 3:1, ukázali jsme potom sílu, ale štěstíčko se proti nám otočilo.

Co vy a příští rok? Nevím, nevím. Teď tu byly daleko důležitější věci, nad tím jsem nepřemýšlel. Teď budu mít hodně času na přemýšlení, dám tomu čas. Uvidím, jak se budu cítit.

Bude vás zajímat semifinále extraligy? Mě určitě ne.

Reklama

Související témata: