Hlavní obsah

Slavia s Hronkem ještě neprohrála

PRAHA

Čtvrtý zápas v řadě za hokejovou Slavii odchytal Lukáš Hronek. Deklarovanou jedničkou v klubu byl přitom před sezónou Roman Málek, který ale teď zápasy Pražanů tráví na střídačce zachumlán do deky.

Článek

Málek byl střídán 19. října v duelu proti Liberci, když inkasoval dva laciné góly. Jeho náhradník se v brance chytil a další čtyři duely odchytal s průměrem 1,5 inkasovaného gólu na zápas. Slávističtí trenéři tak nemají důvod cokoli měnit.

"Jednička je pořád Roman," tvrdí Hronek. "Já jsem rád, že můžu Slavii pomoct a občas zajet do Jihlavy," připomene ještě tým, kde má vyjednaný střídavý start. Jejich spoluhráči situaci kolem gólmanů zatím nijak nerozebírají, nebo alespoň na sobě nic nedávají znát.

"Musíme hrát úplně stejně. Prostě se Hronkovi daří, tak proč by nechytal," tvrdí třeba obránce Jan Novák a podobného názoru je i nejlepší muž úterního utkání a střelec dvou branek proti Znojmu Radoslav Kropáč. "Nevnímám, jestli tam je ten nebo onen. Mužstvu to teď celkem klape a to je hlavní."

Pravdou ovšem je, že s Hronkem v brance Slavia třikrát vyhrála a jen jednou remizovala. Kouč Růžička tak alespoň ví, že může spoléhat na dva kvalitní gólmany.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.