Hlavní obsah

Slavii zachraňuje až třetí gólman. Přesune se Furch z Berouna do Prahy natrvalo?

PRAHA

Na začátku sezóny se do kádru Slavie vůbec nevešel. Místo aby kryl záda Miroslavu Kopřivovi, zvolil brankář Dominik Furch jistotu v podobě chytání v prvoligovém Berouně. Minulý pátek však slávisté inkasovali devítku s brněnskou Kometou, Kopřiva si pak na tréninku poranil kotník a Furch obdržel povolávací rozkaz. Slavii vychytal už v neděli výhru ve Vítkovicích, v úterý pak v seniorském extralize poprvé udržel čisté konto a výraznou měrou se podepsal pod výhru v derby nad Spartou.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Slávistický brankář Dominik Furch.

Článek

„Krásný návrat! Vyhrálo se, mám první nulu, takže jsem spokojený,“ radoval se po vítězném derby Furch, který před zápasem ani netrpěl nervozitou. V samotném utkání pak oplýval obrovskou jistotou, žádný ze sparťanů na něj během hry nedokázal vyzrát. „Nejhůř mi ale bylo na konci prodloužení, když tam na mě někdo střílel zleva a hráči mě blokovali v brankovišti. To bylo docela nepříjemné, ale naštěstí jsem se tomu nějak vyhnul.“

Kapituloval tak až během samostatných nájezdů, kdy jej svým tradičním blafákem do bekhendu překonal Ton. „Já jsem přesně věděl, co udělá, kluci mi to říkali. Ale on má ty ruce hodně šikovný a prostě se mu to povedlo,“ pochválil sparťanského střelce.

Komplimentů od Tona se však dočkal i on. „Furch jen potvrdil, co mi o něm říkali kluci od nás, kteří s ním hráli v Berouně. Už loni měl vynikající formu a tento rok to jen potvrzuje. Pro gólmany není žádný rozdíl mezi extraligou a první ligou, takže neměl důvod být nervózní.“

Brankář hokejistů Slavie Dominik Furchfoto: <a href="http://www.pravo.cz/">Právo</a>/Petr Hloušek

„Beroun mi opravdu pomohl. I minulou sezónu jsem tam byl spokojený, letos to beru stejně. Je pro mě lepší chytat za Beroun, než tady jen sedět a trénovat,“ vysvětluje jednadvacetiletý brankář.

Nyní je možné, že se do Berouna kvůli svým výkonům už zpátky nebude muset přesouvat. „Předvádí výborné výkony. Šance, že v brance zůstane i po uzdravení Kopřivy, není malá. Tyhle starosti jsou pro trenéry moc příjemné. Je dobře, že je máme,“ libuje si slávistický asistent trenéra Jiří Čelanský.

„Šance tady určitě je. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet,“ nechává vše otevřené samotný Furch.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice