Hlavní obsah

Parádnímu souboji brankářů vládl v Liberci sparťan Pöpperle

LIBEREC

Ze všech gólmanů v extralize mají nejlepší statistiky. A svoji parádní formu potvrzovali liberecký Marek Pinc a sparťan Tomáš Pöpperle i ve vzájemném úterním souboji na ledě Liberce. Na tom, že za necelých 65 minut padly jen tři branky, mají největší zásluhu právě oni, drželi své týmy ve hře, blýskli se parádními zákroky. Ale navrch měl nakonec sparťanský brankář, jehož tým vyhrál 2:1 po prodloužení.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Sparty Tomáš Pöpperle

Článek

„Pöpperle byl dneska nepřekonatelný,“ musel uznat i liberecký asistent trenéra Filip Pešán. Sedmadvacetiletý brankář si připsal 41 zásahů, přišel si na něj jen navrátilec v domácí sestavě Petr Nedvěd. „Ale jinak Tomáš odchytal vynikající zápas, byl neprůstřelný,“ přidal se kapitán Bílých Tygrů ke chvalozpěvům na adresu gólmana.

„Oba brankáři byli výborní, ale my doufali, že 1:0 nás neporazí. Jen nás stálo spoustu sil, že jsme museli celý zápas dotahovat,“ vykládal Nedvěd.

„Zachytal jsem si,“ usmíval se Tomáš Pöpperle, na něhož 39letá opora Liberce s celoobličejovým krytem vyslala celkem pět střel. „Ani na něm nebylo znát, že má nějakou indispozici, snad jen v závěru mi přišlo, že toho má dost, jak teď pár dnů nemohl trénovat,“ hodnotil gólman, jehož přezdívku „Pepís“ sparťanský kotel opakovaně vyvolával.

„Ale Pincák tam měl taky super zákroky,“ vyzvedl svůj včerejší protějšek. Liberecký brankář lapil 32 střel, ale na vítězný pokus sparťana Treilleho v prodloužení nedosáhl.

Pražané tak v liberecké Tipsport Aréně vyhráli po devíti neúspěšných výpravách! „Už to bylo hodně dlouho, chtěli jsme tu sérii zlomit. Už minule jsme to měli dobře rozehrané, tentokrát jsme naštěstí neudělali takové chyby,“ připomněl Pöpperle duel, v němž Sparta ztratila vedení 4:2. „Tentokrát byla základem trpělivost, nechtěli jsme se nikam hnát,“ popisoval úspěšnou taktiku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.