Hlavní obsah

Mladá Boleslav prohrála drama s Litvínov 4:5 v nájezdech

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi prohráli ve 33. extraligovém kole s Litvínovem 4:5 v prodloužení. První domácí porážku pod vedením kouče Petra Nováka si Středočeši připsali i přesto, že v utkání vedli 1:0, 3:1 a posléze i 4:3. Rozhodující nájezd však proměnil hostující forvard Martin Jenáček.

Článek

V první třetině z obou stran mnoho krásných hokejových akcí vidět nebylo. Diváci se nakonec dočkali jediného zásahu do černého - domácí kapitán Výborný otevřel v desáté minutě skóre, když jeho přihrávku zpoza branky tečoval do své branky kapitán hostů Skuhrovec.

Jestliže první dějství bylo na góly chudé, v druhém se diváci dočkali brankových dostihů a celkem hned sedmi úspěšných zásahů. Nejprve hosté vyrovnali Frolíkem, ale Bruslařský klub odpověděl dvěma brankami v rychlém sledu. Opět do vedení dostal domácí útočník Hrdel a na dvoubrankový rozdíl zvyšoval Mikulík. Po těchto zásazích se nechal v litvínovské brance vystřídat gólman Franěk svým náhradníkem Volkem.

Jak rychle domácí ke svému vedení přišli, tak o něj v druhé polovině třetiny zase přišli. Hostům k vyrovnání stačilo pouhých 26 vteřin. V tomto časovém rozpětí se mezi střelce zapsali Hanzl a podruhé v tomto zápase Frolík. Domácí ovšem brzy strhli opět vedení na svou stranu, když se hned po vyhraném buly trefil mezi tři tyče obránce Hay. Z vedení se ale domácí opětovně radovali jen krátce, když ještě těsně před druhou sirénou přesně zacílil od modré čáry Gula.

Do závěrečné třetiny došlo ke měně i v domácím brankovišti, v němž Hübla vystřídal Valent. A ten již v řádné hrací době puk za svá záda nepustil. Vzhledem k tomu, že domácímu týmu se skórovat během posledních dvaceti minut také nepodařilo, dospělo utkání do prodloužení. V něm sice měli domácí výhodu přesilové hry, ale soupeř z Litvínova se bez větších problémů ubránil.

Na řadu tak přišly samostatné nájezdy a v těch byl jediným úspěšným exekutorem hostující Jenáček, který tak zařídil svému týmu druhý bod.

Mladá Boleslav - Litvínov 4:5sn (1:0, 3:4, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 10. D. Výborný (Balaštík), 27. Hrdel, 29. Mikulík (Balaštík, Tomas), 38. Hay (Balaštík) - 26. Frolík (Jenáček, Černošek), 34. Hanzl (V. Hübl), 35. Frolík (Hujsa, Jenáček), 39. Gula (Frolík), rozhodující nájezd Jenáček. Rozhodčí: Turčan, Smitka - Bejček, Charvát. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. Diváci: 3370.
J. Hübl (41. Valent) - Hay, Beňovič, Drábek, Čutta, Žabka, Koma, Rýgl, od 41. navíc Dudáš - Bahenský, D. Výborný, Podkonický - Balaštík, Mikulík, Tomas - Jiránek, Vrbata, Demel - Svačina, Hrdel, Goertzen. Trenéři: P. Novák a Hiadlovský.
Franěk (29. Volke) - Stříteský, Kubát, Gula, Kousalík, Černošek, Pojkar, Skuhrovec, Brejčák - Kubinčák, V. Hübl, Bojer - Trávníček, Hanzl, Nylander - Frolík, Jenáček, Hujsa - Majdan, Smolka, Gerhát. Trenéři: Kučera a V. Lukeš.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice