Hlavní obsah

Mistrovský Třinec propustil trenéra Marka, přichází Tlačil

PRAHA

Hokejový mistr z Třince přišel o svého trenéra. Pavla Marka vedení klubu odvolalo a na jeho místo přišel Jan Tlačil, ten už vedl úterní dopolední trénink. Na pozici asistenta bude i nadále působit Břetislav Kopřiva. Oceláři prožívají nelehké období, výsledkově se jim nedaří a jsou nyní na osmé příčce.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Radost hokejistů Třince z mistrovského titulu. Pavel Marek (vpravo) už šampióna s Oceláři nebude obhajovat.

Článek

„Pokračuji ve vedení jako generální manažer, ale nezlobte se, víc bych to nechtěl komentovat,“ řekl hokej.cz Pavel Marek.

Na šestou pozici, která znamená přímý postup do play-off, Třinec ztrácí šest bodů. Na desátou příčku, která jako poslední zaručuje předkolo vyřazovacích bodů, mají náskok pěti bodů. Třinečtí před svými fanoušky nevyhráli v základní hrací době už pět zápasů a za posledních jedenáct kol mistr uhrál jen sedm z třiatřiceti možných, o které se hrálo.

Začátek čtvrté čtvrtiny základní části tak mistr zahájí s novým koučem. Dvaapadesátiletý Jan Tlačil vedl v minulosti České Budějovice a Mladou Boleslav.

Hokejová extraliga zaznamenala už pátou výměnu v probíhající sezóně. V Mladé Boleslavi skončil Vladimír Jeřábek, kterého dočasně vystřídal Milan Hnilička, poté nastoupil Petr Novák. V Litvínově skončil Vladimír Kýhos, prvním koučem se stal Jiří Kučera. Kýhos poté šel do Karlových varů, kde vystřídal Václava Baďoučka. Ještě před změnou v Třinci Slavia povolala jako asistenta Ondřeje Weissmanna.

Reklama

Související témata: