Hlavní obsah

Liberec - Pardubice 4:3Nedvěd zařídil dvěma góly výhru Liberce nad Pardubicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Urban 1 : 0
19. Radil 1 : 1
27. Kousal 1 : 2
29. Kudrna 2 : 2
37. Kolář 2 : 3
55. Nedvěd 3 : 3
64. Nedvěd 4 : 3

LIBEREC

Hokejisté Liberce porazili díky dvěma trefám Petra Nedvěda ve 41. kole extraligy Pardubice 4:3 po samostatných nájezdech. Liberecký kapitán zabránil třetí prohře svého týmu v řadě, když v 55. minutě vyrovnáním na 3:3 vynutil prodloužení a rozhodl i v rozstřelu. Východočeši i přes porážku posedmé za sebou bodovali.

Článek

Domácí Liberec mohl zaskočit Pardubice hned v první minutě, kdy Nedvěd v samostatném úniku neprostrčil puk mezi betony Růžičky. Hra se poté kouskovala zbytečnými fauly, a tak úvodní branka byla k vidění při nestandardním poštu hráčů na ledě. Při hře čtyř proti čtyřem v 11. minutě přihrál Kudrna Urbanovi a ten poslal puk pod horní tyč.

Stejný hráč měl na holi i druhý gól Bílých Tygrů, ale tentokrát ho hostující gólman vychytal. Pardubice se tak dočkaly vyrovnání, když v 19. minutě při vyloučení Výtiska usměrnil střelu Benáka z mezikruží za Pincova záda Radil.

Druhou třetinu otevřela šance Urbana, ale Růžička jeho pokus vyrazil. Gólově se tak opět prosadili hosté. V čase 26:35 využil zaváhání liberecké obrany Kousal a Pardubice šly do vedení. Po necelý třech minutách bylo opět srovnáno, když Kudrna z otočky přehodil brankáře Východočechů.

V 33. minutě mohl skórovat Nedvěd, jenže jeho tvrdá rána zazvonila o tyč. Do jednobrankového vedení tak opět odskočily Pardubice. Somík v oslabení nahrál útočníkovi Kolářovi a ten uklidil puk po zemi za Pince.

Pardubice vsadily v závěrečné části na pozornou hru z obrany, a tak příliš mnoho šancí k vidění nebylo. Šance Liberce na vyrovnání mizely s jeho velkou nedisciplinovaností, a tak u puku byli především hosté.

Domácí se ale dočkali vyrovnání v 55. minutě, kdy se v přesilovce z mezikruží trefil po ledě Nedvěd. Bílí Tygři v závěru spustili drtivý tlak, ale Růžička mu dokázal za pomoci svých spoluhráčů odolat, a tak utkání došlo do prodloužení.

V něm seknul Kočí unikajícího Urbana, za což bylo nařízeno trestné střílení. To ale libereckému útočníkovi vůbec nevyšlo a rozhodly až nájezdy. V nich rozhodl ve druhé sérii Nedvěd.

Bílí Tygři Liberec - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 4:3 po sam. nájezdech (1:1, 1:2, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 11. T. Urban (Kudrna, Trončinský), 29. Kudrna (Trončinský, Bartovič), 55. P. Nedvěd (Bartovič, Trončinský), rozhodující sam. nájezd P. Nedvěd - 19. Radil (Benák, Somík), 27. Kousal (Buchtele, Jánský), 37. Kolář I (Somík). Rozhodčí: Hradil, Lacina - Jindra, Kostka. Vyloučení: 9:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 6521.
Liberec: Pinc - Derner, Trončinský, Čakajík, Výtisk, Moravec, Štich, Ulrych - Kudrna, P. Nedvěd, Bartovič - Bárta, T. Urban, Špaček - Bulíř, Vak, Vantuch - Dušek, Kica, Bortňák - L. Krejčík. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Pardubice: M. Růžička - Píša, V. Kočí, Kolář II, Borer, M. Drtina, Benák - Kolář I, Koukal, Starý - Radil, Somík, T. Zohorna - Jánský, Kousal, Buchtele - Půhoný, Zdráhal, T. Nosek. Trenéři: Hynek a Lubina.

Reklama

Související témata: