Hlavní obsah

Slavia prohrála s Litvínovem, Kometa vyhrála na Spartě v prodloužení

PRAHA

Kompletním 44. kolem dnes pokračovala hokejová Tipsport extraliga. Už od patnácti hodin přivítala Slavia Litvínov v souboji o přiblížení se elitní desítce. Úspěšnější byl po výhře 5:1 Litvínov. Brněnská Kometa vyhrála v prodloužení na ledě vedoucí Sparty, druhá Plzeň rovněž v prodloužení porazila třetí České Budějovice. Ze sedmi zápasů skončil pouze jeden po základní části.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hokejisté Litvínova slaví gól proti Slavii

Článek

Souboj dvou týmů bojujících o desítku viděla pražská O2 Arena, ve které dvanáctá Slavia přivítala jedenáctý Litvínov. Chemici měli za sebou tři porážky v řadě, ale na Slavii to umí. I zásluhou dvou branek Ručinského si odvezli výhru 5:1 a porazili sešívané i počtvrté v sezóně.

Liberec prohrál čtyři z pěti posledních zápasů a tak si chtěl spravit chuť proti posledním Karlovým Varům. Jenže od začátku musel dotahovat skóre hostí. V 47. minutě vyrovnával na 2:2 Čakajík a Bílí tygři byli nakonec úspěšnější v samostatných nájezdech. Doma v novém roce ještě neprohráli. 

Hattrick Erata rozhodl o výhře Komety na Spartě

Kometa úspěšně zvládla zápasy s Kladnem a Litvínovem, nyní ji ale čekal mnohem náročnější úkol - vyhrát na Spartě. Přesto hosté vlétli do zápasu neohroženě a na začátku druhé třetiny vyhrávali o dvě branky. Pacovský pak ale snížil a dvojice Tenkrát, Ton zápas otočila. Hrdinou zápasu byl však brněnský Roman Erat. Nejprve v 47. minutě vyrovnal a v prodloužení dokonal vítěznou trefou hattrick.

Mladá Boleslav dokázala třikrát po sobě zvítězit, díky čemuž přepustila poslední místo Karlovým Varům. O čtvrté výhře snili na ledě Třince, ale už ve čtvrté minutě prohrávali po gólu Varadi a dokonale je pak probraly bleskové údery mistra ve druhé třetině. Oceláři vstřelili čtyři góly během šesti minut a bylo po zápase, Mladou Boleslav porazili 6:1.

Kladno prohrálo i přes tříbrankový náskok

S luxusním náskokem 3:0 vstupovali hokejisté Kladna do třetí třetiny zápasu s Vítkovicemi. Přesto nakonec odcházeli z ledu poraženi. A mohl za to jejich bývalý hráč Jiří Burger, jenž nejprve sám snížil a na další dvě branky přihrával. V samostatných nájezdech pak rozhodl o výhře hostí Ujčík.

Šlágr kola byl k vidění v Plzni, kde druzí Indiáni přivítaly třetí České Budějovice. Ještě osm minut před koncem domácí vedli, když vyrovnal Červený. V prodloužení ale rozhodl o výhře Plzně Jan Kovář, jenž překonal bratra Jakuba v brance hostí. Západočeši mají v domácím prostředí skvělou bilanci, v základní hrací době prohráli jen jednou v sezóně.

Před televizními kamerami proti sobě nastoupily Pardubice a Zlín. Východočeši se přesvědili o tom, jak je důležité míti Jany Koláře. První z nich, obránce, v polovině zápasu snižoval vedení Zlína. Jeho jmenovec, útočník, pak dvěma góly skóre otočil a nakonec rozhodl při samostatných nájezdech o vítězství. 

Hokejová Tipsport extraliga, 44. kolo:
Slavia - Litvínov 1:5on-line
Branky: 41. Vondrka - 30. a 52.Ručinský, 7. Hujsa, 9. V. Hübl, 54. Hanzl.
Liberec - Karlovy Vary 3:2 po sam. nájezdechon-line
Branky: 30. Nedvěd, 47. Čakajík, rozh. nájezd Vak - 10. Kuběna, 35. Lučka.
Sparta - Kometa Brno 4:5 v prodlouženíon-line
Branky: 13. a 27. Pacovský, 30. Tenkrát, 30. Ton - 4., 47., a 63. Erat, 16. Holec, 24. Hruška.
Třinec - Ml. Boleslav 6:1on-line
Branky: 28. a 46. Klimenta, 4. Varaďa, 22. Richter, 26. Bonk, 27. Orsava - 46. Bahenský.
Kladno - Vítkovice 3:4 po sam. nájezdechon-line
Branky: 14. Posmyk, 15. Piskáček, 22. Lepine - 49. a rozh. nájezd Ujčík, 45. Burger, 51. Káňa.
Plzeň - Č. Budějovice 3:2 v prodlouženíon-line
Branky: 5. Stránský, 15. Duda, 63. Kovář - 16. Langhammer, 52. Červený.
Pardubice - Zlín 4:3 po sam. nájezdechon-line
Branky: 45., 49. a rozh. nájezd Kolář, 31. Kolář II - 17. Ondráček, 22. Důras, 51. Leška.

Reklama