Hlavní obsah

I přes porážku můžeme mít hlavu nahoře, řekl sparťan Hanzlík

PRAHA

Hokejový obránce Jan Hanzlík se po téměř dvouměsíční vynucené přestávce objevil v sestavě pražské Sparty a přímo na ledě tak odehrál další z pohledu výsledku nepodařené domácí utkání proti Zlínu. Berani v Praze vyhráli pátý z posledních šesti zápasů, i v tom zbývajícím navíc bodovali.

Foto: hcsparta.cz

Hokejista Sparty Jan Hanzlík

Článek

Hanzlík z toho ale nedělal tragédii, stejně jako z nepříliš vydařených výsledků Sparty v posledních kolech. Sezona se bude hodnotit podle úspěchu v play off, do kterého Pražané půjdou nejhůře z druhého místa.

"Dnes nás zápas stála druhá třetina, ve které jsme byli hodně vylučovaní. Síly chyběli, ale hlavně hraje sedm osm lidí a dalších osm sedí a my pak nejsme v tempu. A my potřebujeme hrát tempo hokej," řekl Hanzlík, který byl osobně hlavně rád, že zápas "přežil". "A že jsem za těch sedm týdnů nezapomněl hokej," usmál se devětadvacetiletý bek.

Úspěšnost Zlína na ledě Sparty Pražané v kabině podle Hanzlíka neřešili, hosté ale potvrdili, že praktikují nepříjemný hokej. "Zlín hraje výborně střední pásmo a my proti němu potřebujeme dát první gól. Když se nám to nepodaří, je to špatný," uvedl Hanzlík, který přiznal, že se trenéři snažili na soupeře něco vymyslet. "Například jsme nacvičovali, že budou obránci nastřelovat puky od naší modré čáry," řekl.

Za předvedený výkon ve třetí třetině, kterou Sparta ovládla a brankář Tomáš Pöpperle si nepřipsal ani jeden zákrok tým pochválil. "Kdo to viděl, tak musel být nadšený. Je to přesně ta Sparta, která tu tuto sezonu je. I kdybychom prohráli 1:0, tak si to v uvozovkách můžeme dovolit. Tým žije a nemáme hlavy dole. Lidi museli vidět, že jsme do toho kopali," uvedl.

Čtyři porážky z posledních pěti duelů podle něj neznamenají, že by Sparta ztratila formu nebo se dostala do krize. "Sezona je dlouhá, výsledky jsou kolísavé a my to potřebujeme nějak konsolidovat. Teď máme pět zápasů a potřebujeme si vyzkoušet různé varianty pro play off. Potřebujeme dostat do hry všechny hráče, třetí a čtvrté lajny budou v play off hodně důležité," podotkl Hanzlík.

Sparta se ale připravuje i na dlouhou pauzu, která ji po skončení základní části bude čekat. "Máme tam trošku strašáček, maják tam svítí. Když přijede rozehraný soupeř z předkola a nemusí se vám povést urvat první zápas doma a celá sezona může přijít vniveč. Určitě se na to budeme dávat velký pozor," dodal Hanzlík.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.