Hlavní obsah

Nelibu těší návrat do Vsetína

VSETÍN

Dvojici Zdislav Tabara, Jiří Režnar doplní na střídačce vsetínských hokejistů ještě před vánočními svátky trenér Jan Neliba, jenž se k valašskému mužstvu vrací po osmi měsících. "Přicházím do známého prostředí a moc se na tu práci těším," řekl 50letý kouč, který prvních sedm kol letošní sezóny působil v Budějovicích.

Foto: ČTK/Lukáš Machalínek

Opět do Vsetína zamířil hokejový trenér Jan Neliba.

Článek

Po odstoupení na jihu Čech však Neliba řešil vlastní zdravotní potíže, dokonce se podrobil operaci utrženého svalového úponu pravé ruky. Měl nabídku z ruské Jaroslavli, chtěl ho i Prostějov, ale nakonec se dohodl, že už potřetí pomůže Vsetínu, s nímž získal dva mistrovské tituly.

"Vsetín je pro mě srdeční záležitost, tu nabídku beru jako ocenění mé práce. Mužstvo má na to, aby se rvalo o play-off, ale potřebovalo by do útoku koncového hráče," mínil nový trenér. "Od angažování Neliby si slibujeme posun na vyšší příčky, baráží se tu nestrašíme," uvedl manažer předposledního celku extraligové tabulky Oldřich Štefl, který je přesvědčen o bezproblémové spolupráci tří trenérů.

Vyvolávali ho fanoušci

"Už v minulosti jsme pracovali se Tabarou ve Vsetíně jako rovnocenní partneři, na to nyní navážeme. Jsme každý trochu jiný, ale tím se doplňujeme a hráči vědí, jaký styl práce od nás mohou očekávat," slíbil Neliba, jehož návrat si přáli i fanoušci, kteří jméno kouče při zápasech často vyvolávali.

Nový trenér byl potěšen bojovností Vsetína proti Budějovicím, jejichž porážka 1:5 znamená pro jihočeský celek znovu osmibodovou ztrátu na předposledního.

Neliba se dohodl na působení do konce sezóny a měl by vést již úterní trénink, při nástupu uvítal i fakt, že s podporou České spořitelny má klub finančně zajištěnou sezónu: "Pamatuji, jak se ve Vsetíně vždy kolem Vánoc objevily potíže, letos k tomu nedojde." Soutěžní obnovená premiéra na vsetínské střídačce čeká Nelibu 28. prosince v Pardubicích.

Reklama

Související témata: