Hlavní obsah

Šindelův gól táta ještě neviděl

PRAHA

Jakub Šindel, osmnáctiletý syn bývalého reprezentačního brankáře, nastupující ve Spartě na postu útočníka, v druhé semifinálové bitvě play-off se Slavií dorážkou přelstil do té doby bezchybného Fraňka, čímž dostal zápas do prodloužení, v němž domácí nakonec vyhráli. V hale, kde se jeho táta v roce 1985 stal mistrem světa, dal zatím nejdůležitější gól kariéry.

Článek

"Myslel jsem, že už moje první střela je gólová, ale brankář to nějak zázračně chytil. Na druhý pokus jsem puk do sítě přece jen dostal," přiblížil Šindel mladší zatím životní trefu: "Přišla v nejdůležitější moment."

Šindel si připsal teprve šestý gól v nejvyšší domácí soutěži, stihl to ale během tří utkání. Zlínu dal v základní části dvě branky, proti Vítkovicím dokonce tři. "Na hattrick už tentokrát bylo málo času, ale každá trefa je jen štěstí," říká věkem ještě junior, jenž dostal v sestavě přednost před Ujčíkem.

"Dozvěděl jsem se ráno před zápasem, že budu hrát od první minuty, a měl jsem velkou trému. Postupem času to ze mě spadlo a snad jsem nezklamal. Ve Spartě je ale strašně nabitý kádr a obrovská konkurence, takže nemám zaručeno, že bych hrál i příště."

Otec Šindel se snaží potomka při domácích zápasech Sparty sledovat, paradoxně ale žádný jeho gól dosud na vlastní oči neviděl. "Tentokrát byl s kladenskými juniory, které trénuje, na zápase ve Zlíně. Asi mu budu muset doporučit, aby na hokej nechodil," usmál se mladík, patřící mezi uchazeče na trofej pro nejlepšího nováčka sezóny.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.