Hlavní obsah

Zlín si finálového soupeře nevybírá

ZLÍN

Zlínští hokejisté se dostali do finále play-off potřetí v historii klubu. Před devíti i pěti lety v boji o titul podlehli Vsetínu, ve středu 31. března doma zahájí třetí pokus o dobytí extraligového trůnu, tentokrát proti některému z pražských celků.

Článek

"Soupeře do finále už si člověk nevybere. Týden odpočinku před startem poslední série ale vítáme a je moc dobře, že začínáme na vlastním ledě. Naše dřina ze základní části nevyšla vniveč, hrálo to pro nás ve čtvrtfinále i v semifinále, může to být výhoda i ve finále." tvrdil nejlepší střelec mužstva Jaroslav Balaštík.

Zda raději Spartu nebo Slavii, to hráči neřeší. "Jen ať si to rozdají na sedm zápasů, alespoň pak budeme mít více sil," tvrdil Martin Hamrlík. "Se Slavií jsme v sezóně čtyřikrát remizovali, se Spartou máme bilanci dvou vítězství a dvou porážek. Tak si potom vyberte, co je lepší," krčil rameny Balaštík.

Alergie na Spartu

Zlínští diváci podle ohlasů z hlediště na průběh pražské bitvy o finále by spíš přivítali duel s obhájcem titulu. Na jméno Sparta jsou někteří fanoušci doslova alergičtí. "Jestli se chceme pokusit urvat titul a to my chceme, musíme porazit každého," shrnul Balaštík.

Zaplněné hlediště uspořádalo už po semifinálovém triumfu mužstvu nadšené ovace, hráči si však uvědomují, že ještě není čas skutečných oslav. "Do půlnoci jsme byli všichni v posteli, regenerace byla nutná," prozradil Balaštík.

Hamrlík odmítl i společné posezení, pospíchal domů. "Mám nemocnou tchýni. Bojovala v nemocnici o život a pořád ještě nemá vyhráno. Chtěl bych ten postup věnovat jí. Všechny série play-off se letos hrají na čtyři výhry, takže boj o titul bude náročnější než minulé finále. A že bychom během týdenní přestávky vypadli z tempa? To ne, jsme úplně vyždímaní a každý den volna nám spíše pomůže, než uškodí," přemítal Hamrlík.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.