Hlavní obsah

Z nenápadného Antoše je hrdina

PRAHA

V průběhu celé sezóny byl nepříliš nápadným mužem slávistického útoku, v play-off se však pozornost soustředí hlavně na něj. V pátém i šestém zápase vstřelil Milan Antoš vítěznou branku a má obrovské zásluhy na tom, že série dospěla do sedmého zápasu.

Článek

Jeho hvězdná chvíle včera přišla v 52. minutě. Za vyrovnaného stavu zavezl puk před branku a jeho nahození si nešťastně sklepl za záda vlastního gólmana obránce Šrek.

"Myslím, že to byl rozhodující moment. Nahrával jsem na Pepu Beránka, ale sparťanský bek si tam puk srazil," popisoval klíčové okamžiky čtyřiatřicetiletý Antoš. "Hosty branka na 3:2 zaskočila a další gól už je poslal definitivně do kolen a nezmohli se na nic," dodal.

V průběhu play-off Antoš dokazuje, že je bojovníkem k pohledání. V utkání se Znojmem inkasoval náraz zezadu od Benáka, upadl obličejem na roh branky, jeho tvář ozdobilo osm stehů, přesto zápas dohrál. V dalších duelech nastupoval s plexisklovým štítem, na nějž si zvykal jen těžko, přesto patřil ke klíčovým mužům týmu.

V pátém zápase jeho gól ukončil prodloužení na Spartě. "Mužstva jsou hodně vyrovnaná, skoro bych řekl až stejná. Rozhodují detaily a využívání chyb," tvrdil Antoš.

SOUBOJ HVĚZD
Milan AntošHRÁČPetr Ton
1+0BODY0+0
-1PLUS/MINUS0
2TRESTY0

O čtyři roky mladší Ton se v sérii blýskl především stoprocentní úspěšností při samostatných nájezdech na Fraňka, v pátém zápase pak jeho branka poslala utkání do prodloužení.

V pátečním duelu však útočníkovi, který se před začátkem sezóny vrátil do Čech z finského angažmá, z jeho pověstné rychlosti něco scházelo. Před zápasem totiž dostal do kolene injekci utišující bolest, navíc nastoupil s ortézou.

Ke zranění přišel už ve čtvrtfinálové sérii proti Vítkovícím, kdy si při tréninku natáhl vnitřní vazy pravého kolena. "Když jsem v zápalu hry, tolik to nebolí, ale jakmile injekce přestanou působit, tak koleno dost cítím," popisoval. V sobotu tak namísto dopoledního tréninku bude bolestivé místo ledovat.

"Věřil jsem, že sérii už skončíme, ale musíme hrát v neděli znovu. Je to play-off, a tak do zápasů nastupuji s bolestí i za cenu, že se můj zdravotní stav zhorší," dokazoval Ton své odhodlání.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.