Hlavní obsah

Vsetín si v úvodu ligy vyšlápl na vicemistra

VSETÍN

Vítězně vstoupili do nového ročníku extraligy hokejisté Vsetína, kteří porazili úřadujícího vicemistra pražskou Slavii . Aktivita zdobila domácí, Frolo nadvakrát v pádu nedal Fraňkovi šanci. Stantien byl i u druhého gólu domácích, tentokrát nabil Kowaczykovi a ten z postu obránce zvýšil na 2:0.

Článek

Těsně před sirénou mohl snížit Antoš, jenže vzápětí zabránilo třetí brance z hole Brabence Fraňkovo rameno.

Ve druhé části Slavia přidala na důrazu a při vlastním oslabení mohl Selingerovu hrubku potrestat Vašíček. Daleko od gólu pak nebyli Sup a Kadlec. Jenže to byli opět domácí, kteří ochozy roztleskali potřetí. Přežili vyloučení Vlacha, Radivojevič uviděl Vaka a Franěk neměl šanci. Tato branka jakoby Pražany zlomila. Výjimka byla jen horní tyčka nastřelená Vašíčka těsně před sirénou.

A tak se čekalo, zda Vsetín závěr zápasu zvládne. Jenže už po 25 sekundách si k sólu vyšlápl Zadina a bylo to 4:0. Ovšem jen minutu Kopecký zpoza branky nastřelil jinak spolehlivému Čechmánkovi nohu a se štěstím snížil.

Slavia pak chvíli kousala, nicméně jen do 50. minuty. Na trestné lavici seděl Stümpel, domkácí soupeře zamkli a Brabencova střela na konci pěkné kombinace znamenala pátou zajišťovací branku Vsetínských.

Jan Neliba, trenér Vsetína: "Slavia byla favoritem, ale nám zápas prostě vyšel, hlavně díky větší bojovnosti a spolehlivému výkonu brankáře Čechmánka. Před zápasem bych tento výsledek nikdy netipoval."

Vladimír Růžička, trenér Slavie: "Začali jsme vlažně, a to se vlastně táhlo celým zápasem, čemuž odpovídá i výsledek. Je to začátek sezóny a hráči se do tempa musejí postupně dostat."

Vsetín - Slavia 5:1
Třetiny: 2:0, 1:0, 2:1. Branky a nahrávky: 11. Frolo (Stantien, Radivojevič), 17. Kowalczyk (Stantien), 35. Vak (Radivojevič), 41. Zadina, 51. Brabenec (Pavliš, Kowalczyk) - 42. M. Kopecký. Rozhodčí: Turčan - Cambal, Unzeitig. Vyloučení: 5:5, navíc Dubec (Vsetín) 10 min. Využítí: 1:0. Diváci: 3860.
Vsetín: Čechmánek - Jaškin, Frolo, Gřegořek, Kowalczyk, Klesla, O. Němec - Zadina, Vlach, Demel - Brabenec, Pavliš, Selingr - Radivojevič, Vak, Stantien - Dubec, Kovář, Gengel. Trenéři: Neliba, Tabara a Režnar.
Slavia: Franěk - Kadlec, Klouček, J. Novák, Kolařík, Žabka, Graňák, F. Kučera - D. Hruška, Krátoška, Antoš,- Pálffy, Stümpel, Sup - Vondrka, M. Kopecký, R. Dlouhý - Duda, Vašíček, Tomica. Trenéři: Růžička, Weissmann a Kalous.
Další zápasy 3. kola extraligy
Třinec - Znojmo 4:5
Plzeň - Vítkovice 1:4
Karlovy Vary - Kladno 3:2
Pardubice - Liberec 2:5
Sparta - Zlín 3:1
Jihlava - Litvínov sobota 18.9.
Pozn. Kvůli Světovému poháru bylo 1. kolo přeloženo na 28.9., 2. kolo se odehraje 26.10.

Reklama

Související témata: