Hlavní obsah

Znojmo v prodloužení srazil na kolena Ručinský

ZNOJMO

Ručinského trefa po 85 vteřinách prodloužení přinesla Litvínovu vítězství v sedmém utkání hokejové extraligy. Znojmu tak ani dvoubrankový náskok na začátku třetí třetiny nezajistil víc než bod.

Článek

Litvínov, znovu spoléhající na údernou pětku z NHL, srovnal během čtyř minut, když nejprve Reichel zužitkoval dvojitou početní výhodu a skóre do nerozhodné podoby změnila druhá Gombárova trefa. Znojemští přitom začali lépe, už ve 3. minutě Plášek propálil brankáře Jarinu a vzápětí hráli domácí přesilovku.

Jenže Litvínov šťastně skóroval v oslabení, když se puk od brusle bránícího Tomana odrazil do sítě bezradného Slávika. V závěru úvodní třetiny ale také hosté inkasovali při přesilovce, neboť Uram zachytil nepřesnou rozehrávku a při sólu nezaváhal. Po Pardavého trefě se zdálo, že Znojmo směřuje k výhře, finiš však vyzněl pro hosty, jejichž elitní řada rozhodla pohotovou kombinační akcí.

Milan Kastner, asistent trenéra Znojma: "Ve využívání brankových příležitostí byli lepší hosté."

Josef Beránek, trenér Litvínova: "Ani za nepříznivého stavu se mužstvo nevzdalo a mělo velkou touhu po gólech."

Znojmo - Litvínov 3:4 v prodl.
Branky: 3. Plášek, 16. Uram, 42. Pardavý - 5. a 49. Gombár, 45. Reichel, 62. Ručinský, hlavní rozhodčí Šindler, vyloučení 6:5 navíc K. Rachůnek (Z) 10 min, využití 1:1, v oslabení 1:1, 4657 diváků, třetiny 2:1, 0:0, 1:2 - 0:1.

Reklama

Související témata: