Hlavní obsah

Gólman jen stál, tak Pletka neváhal a trefil Plzni vítězství

Plzeň

Šikovné ruce Václava Pletky překulily vyrovnaný stav čtvrtfinálové série na stranu Plzně. Útočník Indiánů nejprve skóre otevřel a na konci utkání za stavu 2:2 jako jediný ze šestice střelců proměnil samostatný nájezd. Hokejisty Zlína teď dělí jediná prohra od vyřazení.

Foto: Petr Eret, ČTK

Plzeňský útočník Václav Pletka z Plzně střílí druhý gól Plzně. V brance Zlína je Jakub Sedláček.

Článek

Jak probíhal výběr hráčů pro nájezdy?

Trenér nás určil, než nájezdy začaly, jen jsme si rozdělili, kdo půjde první, druhý a třetí. Já pak jen přemýšlel, co udělám.

Podle čeho jste se rozhodl?

Když jeli kluci přede mnou, Sedláček neudělal žádný pohyb, snažil se je vystát, ani neudělal zákrok. Tak jsem se rozhodl pro střelu.

Pak už jste tušil, že výhru nepustíte?

Ještě zbýval zlínský nájezd. Bylo pro nás super, že to Köhlerovi skočilo. Díky bohu jsme to ubojovali, i když jsme inkasovali v poslední minutě a pustili zápas do prodloužení.

Už při prvním gólu jste ukázal pohotovost…

Hráli jsme přesilovku. Jirka Vykoukal byl na modré, Honza Kovář u tyče a já se snažil dojet z rohu před bránu, kdyby tam vypadl puk. To se stalo, já do něj fláknul a zapadl k tyči.

Ale vedení vám moc pohody nedodalo…

Škoda toho výpadku kostky nad ledem, soupeř měl čas se vzpamatovat. Deset minut se nehrálo, my vypadli z tempa. Áda Svoboda to v brance naštěstí zvládnul, i když jsme dostali minutu a půl před koncem gól.

Mohl to být klíčový zápas série?

Každý je v play-off důležitý, teď se za stavu 2:2 začínalo od nuly. Důležitý byl v tom, že ten příští zápas už může sérii rozhodnout.

Reklama

Související témata: