Hlavní obsah

Budějovického hokejistu Bernata srazilo při tréninku na kole nákladní auto

Hokejového útočníka Romana Bernata z Českých Budějovic při středečním tréninku extraligového týmu srazil z kola nákladní automobil. Osmnáctiletý hráč musel být převezen do nemocnice, kde podstoupil operaci. Rozsah jeho zranění klub zatím nezveřejnil.

Foto: Fotobanka Profimedia

Ilustrační foto

Článek

Nešťastná událost se stala při přesunu hráčů na kolech z tréninku v Hluboké nad Vltavou. "Nikdo další z hráčů zraněn nebyl. Roman by měl být stále ještě na operačním sále a zatím nevíme rozsah jeho zranění. Bližší informace ohledně jeho stavu podávat i kvůli jeho rodině prozatím nebudeme," řekl ve středu odpoledne tiskový mluvčí Radek Papáček.

"HC MOUNTFIELD vyvinul veškeré úsilí proto, aby se Romanovi dostalo co nejlepší lékařské péče a po prvotní komunikaci s panem doktorem MUDr. Vojtěchem Loudou (primář chirurgického oddělení) je Roman podle informací operován primářem úrazové chirurgie panem MUDr. Pavlem Kopačkou," informoval jihočeský klub na svém webu.

Českobudějovický odchovanec Bernat se zatím v české nejvyšší soutěže mezi seniory neobjevil. V letní přípravě bojuje o šanci udržet se v extraligovém kádru.

Reklama

Související témata: