Hlavní obsah

Jágrova ochránce Simmondse posunula do Liberce schůzka s Voráčkem

Praha

Bez sebe téměř neudělají krok. Kanadští hokejisté Wayne Simmonds a Chris Stewart spolu v době výluky za mořem putují Evropou a v úterý odpoledne se jejich novou destinací definitivně stal Liberec, za který hned večer nastoupili.

Článek

Premiéra ve sněhobílém dresu s tygří hlavou na hrudi jim ale nevyšla. V duelu dvou nejslabších týmů dosavadního průběhu sezóny prohráli Severočeši na Spartě 1:3 a Pražané se na ně dotáhli na tříbodový rozdíl.

Nerozluční kanadští parťáci

Čtyřiadvacetiletí parťáci se spolu potkávají už od juniorských let, dokonce si společně koupili dům v Torontu. „Strávili jsme tam asi tři léta, teď už má Chris svoji rodinu a já se taky osamostatnil. Ale pořád jsme nejlepší kamarádi,“ ujistil Simmonds. Než zamířili do Tipsport extraligy, společně absolvovali devět zápasů ve druhé německé lize v Crimmitschau.

Jak se v Česku ocitli? V jejich angažmá má prsty Simmondsův spoluhráč z Philadelphie a nyní útočník Lva Jakub Voráček. „Sešli jsme se spolu asi před dvěma týdny, rozumíme si, na tripech spolu v zámoří bydlíme. Nějak jsem se mu zmínil, že bychom si v Česku klidně zahráli, ta zpráva se asi začala šířit a teď jsme tu,“ usmíval se čtyřiadvacetiletý forvard, který při své loňské sezóně v dresu Flyers plnil i roli ochránce hvězd včetně Jaromíra Jágra.

Zlaté vzpomínky na Pardubice

Na Česko má Simmonds skvělé vzpomínky. „Jasně, Pardubice, to byl zážitek,“ vypálí. Před čtyřmi lety totiž na východě Čech vybojoval juniorské světové zlato s reprezentací Javorových listů.

S bývalým kanadským reprezentantem v útoku nastupovali Simmonds se Stewartem po většinu zápasu i v úterý. „Petra Nedvěda si samozřejmě pamatuju, už jako mladý kluk jsem ho sledoval. Je paráda si s ním teď zahrát v jedné formaci,“ nadšeně vykládal první hráč tmavé pleti, který si zahrál extraligu. „Jen škoda toho výsledku, sám jsem měl dost šancí, abychom to zvrátili,“ kál se Simmonds po porážce od Sparty.

Reklama

Související témata: