Hlavní obsah

Pokud neskončí výluka, Sobotka u nás možná zůstane, říká slávistický kouč Růžička

Praha

Hokejový útočník Vladimír Sobotka by mohl ve Slavii hrát až do konce výluky v zámořské NHL. Trenér, generální manažer a spolumajitel pražského klubu Vladimír Růžička se zatím s hráčem St. Louis dohodl, že bude týmu pomáhat do první reprezentační přestávky, která začíná 5. listopadu. Růžička ale věří, že aktuálně nejproduktivnějšího hráče mužstva bude mít k dispozici i poté. A to i přesto, že o Sobotku má zájem Slovan Bratislava, hrající KHL.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Na Vladimíra Sobotku dotírá zlínský Marek Melenovský

Článek

„Zájem ze Slovanu vnímáme. S Vláďou jsem mluvil a dohodli jsme se, že do reprezentační přestávky bude určitě u nás. Ale je možné, že tu zůstane do konce sezóny. Tedy samozřejmě v případě, že NHL vůbec nezačne. Pak by tu taková možnost skutečně byla, ovšem řešit to budeme až o pauze," uvedl Růžička na oficiálním klubovém webu.

Pětadvacetiletý útočník odehrál za Slavii třináct zápasů, ve kterých vstřelil šest branek a přidal devět asistencí. I proto se o něj Slovan zajímá. „Vláďu chceme udržet, ale je pravda, že finančně je Slovan trochu někde jinde. Je to ten samý případ jako Lev. Jsou to týmy kolem nás, ale ekonomicky se s nimi srovnávat nemůžeme," podotkl Růžička.

Slavia je pro kluby z KHL lovný revír

Pražský nováček Kontinentální ligy Lev Praha ze Slavie "odloudil" už druhou posilu z NHL - útočníka Romana Červenku. Kouč "sešívaných" je ale rád, že oba hráči svému bývalému klubu při výluce v NHL na začátku sezóny vypomohli. „Že za nás začali hrát a Vláďa ještě pořád hraje, beru jako obrovské plus. Oni náš tým našlápli, za což jim patří velký dík. Hodně pomohli," ocenil Růžička přínos Červenky a Sobotky. Také díky nim je Slavia v tabulce aktuálně pátá. Mimo Červenky získal Lev ze Slavie také talentovaného beka Jakuba Krejčíka.

Pokud bude výluka pokračovat, mohl by navíc Slavii posílit ještě jeden bývalý hráč - obránce Jan Hejda. Jeho příchod ale není momentálně na pořadu dne. „Honza měl zdravotní potíže a záleží na tom, co on sám bude chtít. Už jsem myslel na to, že se s ním spojím a probereme, co bude dál. U něj je to ovšem složitější, neboť je s rodinou v Americe a děti tam chodí do školy," dodal Růžička.

Vladimír Sobotka by sice ve Slavii mohl působit i nadále, v současnosti ho ovšem sužují zdravotní potíže. Od utkání se Zlínem ho trápilo naražené mezižeberní svalstvo. V úterním zápase v Plzni se tak po dvou bolestivých sřídáních poroučel do kabin. "Červenobílí" nakonec dokázali dovést duel do vítězného konce i bez něj. Zda ovšem Sobotka v příštím kole nastoupí, není zatím jisté.

Reklama

Související témata: