Hlavní obsah

Ručinský se stává katem pražských "S". Je to náhoda, říká litvínovský útočník

Litvínov

Šest získaných bodů během tří dní. Taková je bilance hokejistů Litvínova z posledních dvou kol extraligy. Po středečním vítězství 3:0 v Českých Budějovicích uspěl severočeský tým i v pátečním duelu se Slavií. Prohra pro Pražany současně znamenala ukončení jejich úspěšné série, v níž bodovali v sedmi zápasech v řadě.

Foto: Petr Horník, Právo

Litvínovský veterán Martin Ručinský.

Článek

Litvínovští podle statistik vyhráli nad Slavií podeváté z uplynulých deseti zápasů! Dvěma góly se na vítězství domácích podílel Martin Ručinský, který se v této sezóně stává katem pražských "S". Svoje předešlé dvě branky totiž zaznamenal rovněž při vítězném vystoupení Litvínova na ledě Sparty.

„Je to asi shoda náhod, nehledám v tom nic speciálního. Jsem rád, že nám to tam do slávistické sítě napadalo. Oproti jiným zápasům jsme maximálně zužitkovali šance a i ve třetí třetině jsme drželi zápas pod kontrolou," líčil zkušený forvard.

Klíčová podle něj byla pasáž mezi 30. a 36. minutou, kdy Litvínov třikrát skóroval. „Pak jsme už věřili, že při čtyřbrankovém náskoku o tři body nepřijdeme. Hráli jsme, co jsme chtěli," pokyvoval hlavou Ručinský. A pochválil spoluhráče z útočné formace. „Měl jsem štěstí na parťáky v lajně. Kuba Černý i Vlado Baláž si počínali výborně. Vzájemně jsme se doplňovali a odměnou nám bylo vítězství," podotkl litvínovský tahoun.

Užívá si každý zápas

Jak se mu líbí dosavadní průběh sezóny z pohledu Severočechů? „Pro nás je důležité, abychom sbírali body. Je zásadní, že dokážeme bojovat a pohybujeme se na solidním postavení v tabulce. A osobně to beru tak, že ve svém věku chci hlavně pomoci týmu, protože v březnu mi bude dvaačtyřicet let a užívám si každý zápas. Góly a nahrávky jsou jen bonusem. Na první místo opravdu stavím jen týmové výsledky," dodal Ručinský.

Kvalitním výkonem přispěl k litvínovskému úspěchu brankář Pavel Francouz. „Před utkáním jsme byli trošku nervózní, jelikož předtím jsme doma docela ztráceli body. Začátek proti Slavii se nám moc nevyvedl, ale po ubráněném oslabení jsme se dostali do tempa. I za stavu 4:0 jsem nabádal kluky v defenzivě, aby hráli dál v klidu, a ten zápas jsme fotbalovou terminologií „ukopali". To se nám snad povedlo, i když Slavia přece jen snížila," líčil gólman.

Nemrzelo ho, že podruhé  v řadě nevychytal nulu? „Po zápase v Budějovicích jsem věděl, že zopakovat čisté konto bude těžké. Bylo by to pěkné, ale na to jsem nemyslel," uvedl Francouz.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.