Hlavní obsah

Zdokonalil jsem se i v ruštině. Škoda, že mě vyhodili, řekl Piroš po návratu do Litvínova

Litvínov

Po takřka dvanácti letech se vrátil hokejový útočník Kamil Piroš do Litvínova, za který nastoupil už ve středečním duelu s Kometou Brno. Světoběžník, jenž během dlouhodobého působení v zahraničí vystřídal celkem dvanáct klubů v USA, Švýcarsku, Německu, Finsku, Švédsku a Rusku a naposledy hrál za Jekatěrinburg v KHL, se s mateřským klubem dohodl na smlouvě minimálně do konce ledna.

Článek

„Tu obnovenou premiéru jsem čekal horší. Dva měsíce jsem nehrál soutěžní zápas a netušil jsem, co předvedu. Naštěstí jsme jako tým proti tak silnému soupeři obstáli, takže musím být spokojen," líčil Piroš. Co rozhodlo o výsledku 5:2? „Hráli jsme jednoduchý hokej. Vím, že Brno patří u nás ke špičce. Od minulého roku bojuje o nejvyšší mety. I loni jsem o něm četl na internetu jen pozitivní hodnocení. A teď jsem se přesvědčil, jaký je to protivník přímo na ledě, proto si vítězství moc cením," podotkl útočník.

Jak se zrodil jeho návrat do extraligy? „Pořád jsem ho odkládal, ale zvolil jsem klub, odkud pocházím. Už jsem chtěl začít znovu hrát. Znal jsem všechny ze starších spoluhráčů, jenom ne mladé kluky. Ale to je jasné, když jsem tady tak dlouho nebyl. Na stadiónu se toho moc nezměnilo, ale nějaká modernizace v zázemí přece jen proběhla. Vezmu jakoukoli roli v mužstvu. Když budeme vyhrávat, nebude záleže na mém postu v sestavě. Přemlouvali mě i z Chomutova, ale zůstávám doma," usmál se hokejový cestovatel. „Nic bych neměnil. Poznal jsem hodně lidí, mám hodně známých v řadě zemí a jednou o tom napíšu knížku. Domlouval jsem se anglicky a zdokonalil jsem se i v ruštině. Škoda, že mě nedávno vyhodili," pravil Piroš.

Budoucnost prý neřeší. „Momentálně jsem v extralize," řekl jen forvard.

Návrat 34letého borce do mateřského klubu kvituje i generální manažer Litvínova Robert Kysela: „I když Kamil měsíc nehrál žádný zápas, je dostatečně zkušený, aby se rychle dostal do tempa. Získali jsme v něm stabilního třetího centra, který může být přínosem pro přesilovky. Nikdy nebyl vyloženým střelcem, ale dovede šance připravovat. Stále mám v živé paměti naše společné působení v Litvínově, kdy mi nahrával na spoustu gólů."

Kysela potvrdil, že by Litvínov měl zájem i o další odchovance, obránce Martina Škoulu z pražského Lva a útočníka Pavla Rosu, končícího ve Švýcarsku. „Jednání o Škoulovi přijde na přetřes příští týden. Překážkou ale asi bude vysoké finanční odstupné. Rosa je rozeným kanonýrem, a čekáme, jaké s ním mají agenti další plány," konstatoval manažer.

Reklama

Související témata: