Hlavní obsah

Čaloun si užívá každého dne

PRAHA

Stačily dva extraligové zápasy, aby se Jan Čaloun v dresu Litvínova po deseti letech na tuzemském ledě připomněl jako kanonýr. Nastoupil dvakrát a zaznamenal čtyři góly. "Užívám si to. V každém tréninku, při každém pobytu na ledě, každý den," pochvaloval si návrat do litvínovského dresu po hattricku v Jihlavě.

Článek

Podle Čalouna právě v Litvínově panuje pohodová atmosféra, kterou umocnil příchod odchovanců v době výluky NHL. "Je radost nastupovat s takovými hokejisty, jako je třeba Martin Ručinský, navíc se známe dost dobře a já toho stoprocentně využívám," přiznal Čaloun a přiznal, že pocit z hattricku v Jihlavě je samozřejmě nádherný. "Je to takové uvolnění po tom, co jsem si zažil poslední půlrok v Rusku," dodal hokejista, který oslaví za dva týdny dvaatřicáté narozeniny.

K individuálnímu úspěchu Čalounovi významně pomohl Ručinský, v neděli autor čtyř asistencí. "Myslím, že je to nejlepší bruslař, jakého jsem kdy viděl. On toho strašně moc najezdí a udělá spoustu práce pro mančaft," zdůraznil navrátilec.

Po deseti letech zůstal podle Čalouna hokej v Česku stejný jako v době, kdy odcházel do světa. "A speciálně to platí pro Litvínov! Nikdo nic nerozebírá, nesedíme hodiny u videa, nekoukáme, proč jsme udělali takovou a takovou chybu," připomenul útočník, který před deseti lety zamířil za moře, pak se opakovaně prosazoval ve finské lize, aby své zahraniční působení završil v ruských týmech Čerepovce a Novosibirsku.

Reklama

Související témata: