Hlavní obsah

Už ve čtyřiceti mám náběh na infarkt, kroutí Ton hlavou nad bláznivou sérií Sparty s Třincem

Praha

Tahle čtvrtfinálová série rozhodně nenudí! Když už si fanoušci i samotní hráči myslí, že je nemůže nic překvapit, přijde další nečekaný zvrat. Tak jako ve středečním čtvrtém zápase. Třinec nejprve bleskově ztratil dvoubrankový náskok, aby pak ještě o výhru přišel 33 vteřin před třetí sirénou. A pak v nervy drásajících nájezdech Spartě skutečně podlehl.

Článek

„Tahle série je hodně ofenzivní, hraje se nahoru dolů a vůbec není rozhodující, jestliže jeden tým vede 2:0. Play off je speciální liga, ve které se děje všechno možné a stát se může cokoliv. A tady se to jen ukazuje. Každý zápas je jako na houpačce," potvrzuje útočník Pražanů Petr Tenkrát, který čtvrté čtvrtfinále rozhodl vítězným gólem v sedmé sérii nájezdů, čímž se zasadil o srovnání stavu na 2:2 na zápasy.

Přitom na samostatné nájezdy ani nemuselo dojít. Oceláři na konci třetí třetiny hájili těsný náskok 4:3 a navíc v přesile postupovali na opuštěnou branku Sparty, která v té době hrála power play. Martin Adamský, jenž si v zápase připsal hattrick, však místo očekávané střely zvolil nahrávku, čímž nadějnou akci ukončil.

Tonovi v závěru třetí třetiny dobře nebylo

„Když jsem viděl, jak po našem propadnutí jedou Třinečtí tři na jednoho, moc dobře mi nebylo," přiznával sparťanský forvard Petr Ton. Pražané však kritický moment nejenže přečkali, právě Ton navíc v čase 59:27 srovnal a poslal zápas do prodloužení a následných samostatných nájezdů.

V prvních třech sériích nájezdů byli stoprocentně úspěšní střelci, následující počet sérií zase ovládli brankáři. A tak přišla ta sedmá. Za Třinec nejprve neuspěl obránce Hrabal, aby Sparta vytáhla Petra Tenkráta. Ten přitom předchozí nájezdy sledoval jen ze střídačky.

„Možná to vypadalo, jako by už nikdo nechtěl jít, ale kluci přede mnou odváděli výbornou práci. Trenér na mě zavolal, abych jel," popisoval Tenkrát, který se pak vytasil s bezchybnou kličkou do forhendu a zápas rozhodl. „Nevím, jestli jsem si věřil, ale udělal jsem přesně to, co jsem chtěl a vyšlo mi to."

Třinec jinak hrát nebude, Spartě dostihy nesvědčí

Série plná bláznivých obratů tak nebere konce. Sparta ve středu okopírovala druhý duel v Třinci, kde rovněž vyrovnávala v poslední minutě základní hrací doby a nakonec ovládla nájezdy. Ve třetím utkání zase Třinec smazal dvougólové manko a k těsnému vítězství mu pomohl i kuriózní vlastní gól Pražanů.

„Ani bych neřekl, že nás otáčení zápasů stojí tolik sil, jako spíš nervů. Vždyť já mám ve čtyřiceti náběh na infarkt," kroutí hlavou Ton a zároveň si posteskne nad inkasovanými góly, které jsou jako přes kopírák. „Třinec je směrem dopředu vynikající a efektivní, těží z minima maximum. Všechny jeho lajny dávají góly a ty jsou navíc identické. Pokaždé po nahrávce zpoza brány. Adamský nám takhle v sérii dal už pět gólů, pokaždé ze stejného místa."

Série se nyní stěhuje na led Třince, kde se v sobotu odehraje páté pokračování. Bude zajímavé sledovat, jestli se diváci znovu dočkají střeleckých dostihů. „Třinec už jinak hrát nebude, nám ale hrát na hodně branek nevyhovuje. Změní se to tehdy, když budeme hrát zodpovědně a budeme soupeře pouštět do co nejméně šancí," poodhaluje své plány Ton.

Kdo postoupí ze série Sparta - Třinec?
Sparta
47,6 %
Třinec
52,4 %
Celkem hlasovalo 5494 čtenářů.

Reklama

Související témata: