Hlavní obsah

Mountfield se domluvil, že může hrát extraligu v Hradci Králové

Hradec Králové

Vedení hokejového klubu HC Mountfield České Budějovice se v pondělí dohodlo se zástupci města Hradce Králové, že může nadcházející sezónu extraligy odehrát na tamním zimním stadiónu. Předseda představenstva jihočeského klubu Miroslav Schön ČTK řekl, že počítá s tím, že se tak i stane. České Budějovice podle všeho o nejvyšší hokejovou soutěž přijdou.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hokejisté Českých Budějovic se radují ze vstřelení gólu na ledě pražské Slavie.

Článek

"Žádný jiný stadión nemáme, takže se domnívám, že se tak stane," řekl Schön, který v pondělí v Hradci Králové jednal s primátorem Zdeňkem Finkem. "Závěr jednání je takový, že můžeme zahájit extraligovou sezónu na stadiónu v Hradci Králové," uvedl Schön.

HC Moutfield, který vlastní extraligovou licenci pro seniorský tým, by stadión zřejmě využíval i s místním prvoligovým klubem Královští lvi. Teoreticky by ale mohlo dojít i ke sloučení obou mužstev, případně k možnosti užšího propojení a formy další spolupráce.

"To je však všechno předčasné. Vše závisí na případném rozhodnutí a schválení Rady města a Zastupitelstva města Hradec Králové. V současné chvíli je důležité a podstatné, že v této chvíli můžou na zimním stadiónu v Hradci Králové vedle sebe působit dva kluby. Extraliga pod hlavičkou HC Mountfield a první liga pod hlavičkou Královští lvi," uvedl Schön.

O dalším postupu budou všechny strany ještě jednat. "Jsme domluveni, že v jednáních budeme pokračovat. Konkrétní termín nemáme, uvidíme se ale určitě příští týden," řekl Schön, který již v minulém týdnu jednal o přesunu klubu s představiteli hradeckého klubu. V pondělí se poprvé sešel se zástupci města, které je jeho spolumajitelem. Představitelé Hradce Králové již dříve potvrdili, že jsou připraveni na extraligu přispět částkou přibližně 20 miliónů korun.

Schöna čeká ve středu i jednání s vedením Českých Budějovic a se zástupci Budějovického Budvaru. Právě spor s jihočeským pivovarem byl na počátku jednání o odchodu extraligového týmu z Českých Budějovic. Mountfield totiž musí podle licenčních podmínek zajistit čepování oficiálního piva soutěže při svých domácích zápasech. "Jdu si tam vyslechnout jejich návrhy," řekl Schön. Naznačil tak, že nečeká, že by došlo ke změně situace.

Reklama