Hlavní obsah

Paleček roztrhl sehranou trojku

LIBEREC

Ve středovém kruhu liberečtí žáci rozvinuli obrovskou klubovou vlajku Bílých Tygrů. Do tmy vyšlehly ohně, zazněla státní hymna a primátor města Jiří Kittner vhodil symbolické buly. Slavnostně pojali pod Ještědem zápas se Slavií, při němž stará Svijanská Arena zažila poprvé v historii play-off hokejové extraligy.

Článek

"Chtěli jsme, aby si tu premiéru užili nejen naši hráči, ale i diváci," usmíval se liberecký kouč Josef Paleček. Dokonale mu vyšel tak s roztržením sehrané trojky Nedorost, Kotalík, Vrbata. V předešlých duelech play-off vyšli střelecky naprázdno, proto jsme se rozhodli pro něco jiného. Kotalíka jsme dali do jiné lajny a mělo to účinek. Dva kluci z této trojice skórovali, což nakonec rozhodlo," usoudil kouč Severočechů.

Jak ale bylo hráčům, když už po necelé minutě svítil na ukazateli stav 0:1? "Nechci mluvit za mužstvo, ale určitě jsme nepropadli depresi. Pořád jsme měli před sebou skoro celý zápas a v hokeji jsou obraty častým jevem. Proto jsem se dál soustředil na svůj výkon," svěřil se zkušený obránce Jiří Hanzlík. Konečný výsledek považoval za obrovskou vzpruhu do další části série.

"Slavia se přesvědčila, že to s námi nebude mít lehké. Dobře jsme to zdramatizovali. Většina z nás nehraje play-off poprvé a víme, že stav 1:2 v sérii je pořád velmi hratelný," uvažoval bek. Liberečtí absolvovali zápas jen se šesti obránci. "Na časté zapojení do hry je to asi lepší, než hrát na čtyři obranné dvojice. Přesto jsme pociťovali absenci Jirky Fischera," dodal Hanzlík.

"Trumfy máme stále v rukou a věřím, že v pátek vyhrajeme a uděláme další postupný krok do semifinále. Dvakrát prohrát v Liberci by se nám stát nemělo," tvrdil slávistický asistent Ondřej Weissmann.

Česká pojišťovna play-off - čtvrtfinále IV.
KLADNO - PARDUBICE (stav série 1:2)
Dostalo chuť na další skalp favorita, nemá důvod měnit úspěšnou sestavu.Mimo hru stále Rolínek s Kolářem, potřebují zlepšit efektivnost útoku.
LIBEREC - SLAVIA (stav série 1:2)
Do sestavy se po vypršení trestu vrátí Fischer, elitní útok zůstane rozdělený.Na marodce obránce Žižka, mužstvo se chce důrazněji tlačit před branku.

Reklama