Hlavní obsah

Vašíček má problém! Nad ránem po opuštění baru nasedl do auta a ujel policii

Pardubice

Hodně co vysvětlovat bude mít na úřadech pardubický hokejista Jiří Vašíček. Dvaatřicetiletý obránce totiž 29. října v brzkých ranních hodinách nasedl po opuštění nočního baru do svého auta, aby následně neuposlechl výzvy policie k zastavení a ujel. O případu informoval Deník.

Foto: Profimedia.cz

Pardubický obránce Jiří Vašíček.

Článek

Celým incidentem se nyní bude zabývat pardubický magistrát ve správním řízení. Podle dostupných informací měl Vašíček v půl třetí ráno vyjít z jednoho z pardubických nočních barů a nasednout do zaparkovaného automobilu Audi.

To neuniklo pozornosti přítomné policejní hlídce, která řidiče chtěla otestovat na požití alkoholu před cestou. Vašíček na zapnutý majáček a výzvy k zastavení zareagoval přibržděním, jakmile ale spatřil, že zastavují i policisté, sešlápl plyn a dal se na únik.

Což se mu nakonec podařilo, protože policisté jeho vůz po pár minutách jízdy sice našli, řidič už ale za volantem neseděl. Vašíček celou záležitost odmítl komentovat, policie ale o něco sdílnější byla.

„Mohu potvrdit, že v udaný den a čas policisté v Pardubicích skutečně stíhali řidiče, který na jejich pokyn nezastavil. Totožnost dvaatřicetiletého řidiče policisté z místní znalosti i z evidencí znají. Věc je klasifikována jako přestupek nezastavení na pokyn policisty," uvedla pro Deník mluvčí pardubické policie Jitka Vavřinová.

Vašíčkovi nyní hrozí odebrání bodů, popřípadě i řidičského průkazu.

Reklama

Související témata: