Hlavní obsah

Bílí Tygři se hodlají vrátit do boje o finále

LIBEREC/PRAHA

Hokejoví Bílí Tygři z Liberce sice v neděli doma prohráli čtvrtý zápas semifinále play-off, ale nechtěli připustit, že by pro ně šlo o poslední zápas sezóny. "Ne, ne, ještě se ve čtvrtek vrátíme," znělo shodně z jejich řad. K tomu ale musejí vyhrát úterní duel v Pardubicích. "V hokeji je možné vše, neskládáme zbraně," burcuje kapitán Václav Novák.

Článek

Liberec hokejem žije, na lístky se stojí dlouhé fronty, hala je obležená už hodiny před začátky zápasů. "Fanoušci jsou fantastičtí, kvůli nim se chceme vrátit," děkuje jim Novák. Pro postup do finále musí Bílí Tygři nyní vyhrát třikrát za sebou, včetně dvou duelů v Pardubicích. Při liberecké kolísavé výkonnosti na soupeřových stadiónech nic lehkého.

Kdo vyhraje pátý zápas semifinále?
Hlasujte v anketě na konci článku!

"Máme dost zkušený kádr na to, abychom v Pardubicích něco uhráli," oponuje Novák. Liberec trápí přesilovky, o víkendu jich hrál jedenáct, jenže s nulovou úspěšností. "Hledáme pořád tu nejlepší pozici, místo abychom to zjednodušili a častěji stříleli," říká zkušený obránce Jaroslav Modrý.

"Je to špatné, v početní výhodě se nám nedaří. Budeme muset něco změnit, třeba si změníme místa v kabině," na chvíli se pousměje Novák. Se stoupajícím počtem zápasů se začíná projevovat i únava, oba týmy budou dnes hrát už svůj dvanáctý duel v play-off. "Nesmíme si to připouštět. Když hlava poručí, nohy jdou," tvrdí Novák.

Martinec: Chceme rozhodnout co nejdříve

Pardubice byly pochopitelně s vývojem posledního utkání spokojeni, v prvním zápase v Liberci na domácí recept nenašli. "Přistoupili jsme k nedělnímu utkání úplně jinak, dokázali hrát disciplinovaně, vyvarovali se chyb v obranném pásmu a pomohl nám i vedoucí gól," mínil útočník Tomáš Divíšek.

Z pardubické kabiny zní hlasy, že nechtějí opakovat sedmizápasový boj s Kladnem ze čtvrtfinále, ale krotí přílišný optimismus. "Máme tři pokusy a budeme chtít rozhodnout co nejdříve," zdůrazňuje trenér Vladimír Martinec.

Pardubice mají nejvyšší ambice

"O postupu nechci mluvit, dokud to není hotové. Máme to sice ve svých rukou, ale Liberečtí hrají takříkajíc o život a přijedou zdravě nabuzení. Půjdou do toho po hlavě, rozhodně je nesmíme pustit do vedení. Pardubické ambice jsou jen ty nejvyšší a doufám, že fanoušky nezklameme," uvažuje Michal Rozsíval.

Semifinále ČP play-off - 5. zápas:
PARDUBICE vs. LIBEREC
Otazník ještě visí nad Mikeskou, i když jeho bolavá záda se lepší. Z libereckého kádru zůstávají na marodce Klouček, Plodek, Čermák a též Nedorost.
Stav série: 3:1

Reklama

Související témata: