Hlavní obsah

Policie vyšetřuje zranění fanouška při extralize v Hradci Králové

Hradec Králové

Policisté vyšetřují rvačku při pátečním extraligovém utkání mezi hokejisty Hradce Králové a Plzní, při které členové bezpečnostní agentury zranili čtyřicetiletého fanouška hradeckého klubu. Pachateli za výtržnictví hrozí až dvouleté vězení, informovala mluvčí hradecké policie Lenka Burýšková. Hradecký klub se zásah omluvil.

Foto: David Taneček, ČTK

Brankář Ondřej Kacetl z Hradce Králové se raduje z vyhraného utkání, v němž nedostal od Plzně ani jeden gól.

Článek

Podle trestního oznámení členové bezpečností agentury fanouška při vyvádění z hlediště opakovaně napadli. "Muž utrpěl poranění v obličeji, se kterým byl ošetřen ve fakultní nemocnici a to s dosud nezjištěnou délkou léčení," uvedla mluvčí. Rvačce měl předcházet incident mezi poškozeným a dalším fanouškem. Policisté v případu vyslechli několik svědků, nyní vyhodnocují také kamerové záznamy a zjišťují, kdo má útok na svědomí.

Hokejový klub Mountfield HK v oficiálním prohlášení k incidentu uvedl, že se neztotožňuje s intenzitou a způsobem zásahu některých členů pořadatelské služby. "Vedení klubu si nepřeje a zajistí, aby pracovníci pořadatelské agentury, kteří nezvládli páteční incident a podíleli se nepřiměřeném zákroku proti fanouškům, již na stadiónu nepůsobili v této funkci," stojí v prohlášení. Klub také v souladu se smlouvou udělí pořadatelské službě finanční pokutu.

Zásah kritizuje i hradecký primátor Zdeněk Fink. "Dva chlapi se tam strkali. Ochranka je má roztrhnout, zklidnit a odvést. Nemá nikoho mlátit. Bylo to hnusný," citoval Finka ve svém dnešním vydání Hradecký deník.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice