Hlavní obsah

Pardubice - Slavia 3:1Pardubice poprvé v sezóně porazily Slavii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Tybor 1 : 0
13. P. Sýkora 2 : 0
46. Stránský 2 : 1
60. P. Sýkora 3 : 1
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Pardubic porazili v 42. kole extraligy Slavii 3:1 a ve vzájemných zápasech uspěli po pěti porážkách v řadě. Východočeši na výhru zadělali už v první třetině, kterou vyhráli 2:0. Slavia sice ve třetí části snížila, ale výhru domácích pečetil do prázdné branky střelec dvou gólů Petr Sýkora. Pardubice tak zaznamenaly teprve druhé vítězství z posledních sedmi zápasů.

Článek

Úvod duelu týmů, které před zápasem dělily pouhé tři body, byl velice opatrný. Prakticky první vážnější situace skončila gólem. Zohorna zatáhl kotouč do pásma a pak předložil před branku Tyborovi, který zakončil přesně k tyči. Pár vteřin nato mohl srovnat Růžička, avšak o pár centimetrů minul horní roh branky. V oslabení poté neproměnil samostatný únik Bednář.

Další přesilovka už domácímu týmu vyšla lépe. Nejprve soupeře sevřeli kolem branky a pár vteřin po vypršení trestu vstřelil z dorážky druhý gól Sýkora. Pražané si pak sice dokázali vynutit převahu, avšak bez vážnějších šancí. Výjimkou tak byla až poslední minuta první třetiny, kdy při přesilovce dvakrát pálil z dobré pozice Krenželok, ale Hudáček pokaždé zasáhl.

Tlak Slavie v prostřední části ještě zesílil, ovšem po většinu času byl jen platonického rázu, nadějné příležitosti paradoxně počítali domácí. Tu největší zahodil v přesilovce Kolář, který sám před Furchem netrefil odkrytou část klece. Srovnat mohl už při hře pět na pět Skokan, jenže neprocedil puk skrz Hudáčkovy betony. Stejná část výstroje pardubického brankáře zastavila při přesilovce i Bednářovu ukrytou střelu

Hosté potřebovali co nejrychleji snížit, a to se jim povedlo při přesilovce. Bednářovu střelu dorazil na brankovišti důrazný Stránský. Hned při dalším střídání mohl srovnat Krenželok, ale jeho tvrdý pokus zastavila tyč. Pardubice od té doby obětavě chránily těsný náskok a soupeře do velkých šancí nepouštěly. Sedmnáct vteřin před koncem přidal pojistku do prázdné branky Sýkora. Pardubice se tak Slavii přeskočily v tabulce.

42. kolo hokejové extraligy:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Slavia Praha 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 5. Tybor (T. Zohorna, Vašíček), 13. P. Sýkora (Somík), 60. P. Sýkora (Cetkovský) - 46. Stránský (Bednář, Kadlec). Rozhodčí: Fraňo, Lacina - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. Diváci: 8373.
Pardubice: Hudáček - V. Kočí, Píša, Benák, Ďaloga, Gregorc, Vašíček - P. Sýkora, Cetkovský, Somík - Radil, T. Nosek, Pjanov - Kolář, T. Zohorna, Tybor - Číp, Moučka, Mozer. Trenéři: Venera a Říha ml.
Slavia: Furch - Kadlec, Šenkeřík, Kolařík, Wharton, Valach, Holub - Skokan, Bednář, Krenželok - P. Jelínek, Langhammer, Tomica - Stránský, V. Růžička ml., Sklenář - Žejdl, Klhůfek, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.

Reklama