Hlavní obsah

Brno - Slovan 2:3 SNHokejisté Brna prohráli v odvetě se Slovanem po nájezdech

Praha

Hokejisté Komety Brno prohráli v přípravném utkání se Slovanem Bratislava 2:3 po samostatných nájezdech. Stejně jako v pátečním duelu v Bratislavě, kde v rozstřelu naopak uspěla Kometa, skončil v normální hrací době zápas nerozhodně 2:2. Rozhodující nájezd dnes proměnil český útočník v kádru účastníka KHL Michal Vondrka.

Foto: Adolf Horsinka, ČTK

Radost brněnských hráčů po první vstřelené brance

Článek

V rychlém a bojovném duelu před výbornou kulisou 4798 diváků vstřelila Kometa oba góly v přesilovkách. První dal Leoš Čermák a druhý přidal Michal Kempný. Oba týmy si vypracovaly několik slibných šancí. Hlavními pilíři byli oba brankáři brněnský Jiří Trvaj i jeho slovenský protějšek Jaroslav Janus.

V brněnském týmu nastoupil po téměř čtyřtýdenní přestávce od zranění ramena obránce Tomáš Žižka. "Měl jsem problémy při střelbě. Důležité je, že jsem si vyzkoušel hru před pokračováním extraligy v úterý na Spartě," poznamenal Žižka.

V západočeském derby hraném v Mariánských Lázních zdolaly Karlovy Vary Plzeň 3:2 díky dvěma gólům slovenského útočníka Milana Kytnára. Pardubice vyhrály ve Znojmě na ledě účastníka EBEL 5:1, ruský útočník Valentin Pjanov zaznamenal hattrick.

Přípravné hokejové zápasy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň 3:2 (1:0, 2:0, 0:2)
Branky: 25. a 39. Kytnár, 19. Pohl - 54. M. Dvořák, 59. Jeřábek.
Orli Znojmo - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 1:5 (0:2, 1:2, 0:1)
Branky: 25. Fiala - 16., 37. z tr. střílení a 57. Pjanov, 7. T. Zohorna, 22. Radil.
HC Kometa Brno - HC Slovan Bratislava 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 1:1)
Branky: 11. Čermák, 46. Kempný - 12. J. Mikúš, 43, Brejčák, rozh. nájezd Vondrka.

Reklama