Hlavní obsah

Rozzuřený brněnský trenér Kýhos: Jandač nabádal sparťany k likvidaci našeho útočníka

Brno

Brňané před pátým dílem semifinálové bitvy se Spartou pořádně zuří. „Pan Jandač dosáhl svého, povedlo se mu vyřadit nám nejlepšího útočníka i beka,“ říká trenér Vladimír Kýhos, jehož štve pomyšlení, že obránce Jan Hanzlík dostal za krosček do oblasti hlavy a krku stop na dvě utkání a nejproduktivnější hráč Komety Vojtěch Němec je zraněný. Stav série je 2:2.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Trenér brněnské Komety Vladimír Kýhos během třetího utkání se Spartou.

Článek

„Hanzlíka neomlouvám, může si za to i sám, ale všichni, co se motají kolem hokeje, vědí, k jakým praktikám je Jandač schopen se uchýlit. Má plno velkohubých prohlášení, přitom nabádá hráče, aby nám zlikvidovali klíčového útočníka," rozohnil se Kýhos. „Sparta tohle přece nemá zapotřebí. S tak kvalitními hokejisty a vysokým rozpočtem nás měla přejet čtyři nula na zápasy, a ne nám posílat hráče do nemocnice," dodal naštvaný kouč Komety.

V brněnském klubu těžko skousli i to, že sparťan Tomáš Rachůnek dostal za faul ramenem na Němce stejný postih jako Hanzlík za zákrok na Lukáše Pecha. Přitom následky byly rozdílné, brněnský útočník byl teprve včera odpoledne propuštěn z nemocničního pozorování s podezřením na otřes mozku a na rozdíl od postiženého sparťana dnes nastoupit nemůže.

„Pech se válel na ledě, jako by pro něj měla sezóna skončit, a za chvíli byl zpátky ve hře. Asi ho to nejdřív děsně bolelo a pak rychle přestalo," rýpl si útočník Jakub Koreis.

Přes jiskření mezi oběma celky si Kýhos ale nemyslí, že by se hráči soustředili na vyřizování účtů, a doufá, že se dnes večer na pražském ledě emoce uklidní. „Vždycky záleží na kvalitě rozhodčích. Pokud budou zápas pevně držet v rukou, tak se nic neděje. Ale jestli pustí dva tři fauly a potom se začnou hráči strkat a dostanou volnost, tak se to zvrhne. Začnou se mlátit a je po hokeji," tvrdil brněnský kouč.

Postoupí do letošního finále play off extraligy Sparta, nebo Brno?
Sparta
45,5 %
Brno
54,5 %
Celkem hlasovalo 55895 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga play off 2014

  • Čtvrtfinále

  • Sparta Praha - logo Sparta Praha Vítkovice - logo Vítkovice
    4 : 1
  • Plzeň - logo Plzeň Brno - logo Brno
    2 : 4
  • Třinec - logo Třinec Pardubice - logo Pardubice
    4 : 1
  • Zlín - logo Zlín Hradec Králové - logo Hradec Králové
    4 : 2
  • Semifinále

  • Sparta - logo Sparta Brno - logo Brno
    3 : 4
  • Třinec - logo Třinec Zlín - logo Zlín
    2 : 4
  • Finále

  • Brno - logo Brno Zlín - logo Zlín
    1 : 4