Hlavní obsah

Reprezentací nakopnutý Filippi si víc dovolí

Liberec

Když dostal pozvánku do hokejové reprezentace, vycítil z mnoha stran pochyby. Ani sám moc netušil, do čeho jde, ale liberecký útočník Tomáš Filippi předvedl na Karjale slušné výkony. Dokonce se dočkal gólu a od té doby drží vysokou výkonnost i v dresu libereckých Tygrů.

Foto: David Taneček, ČTK

Liberečtí hokejisté Jakub Valský (vlevo) a Tomáš Filippi oslavují gól.

Článek

Od reprezentačního kouče Růžičky si odnesl veřejnou pochvalu za to, že umí být silný na puku a nebojácně se tlačí před branku. „Národní tým pro mě byla zkušenost k nezaplacení, o dvě tři třídy rychlejší než extraliga. Docela mě to nakoplo," tvrdí Filippi, jenž si teď víc věří a dovolí i v extralize. Za osm kol od listopadové reprezentační pauzy má bilanci 4+4.

Naposledy byl u všeho důležitého při zisku skalpu Mladé Boleslavi, doma už osmého v řadě vzájemných zápasů. Přispěl k němu gólem a asistencí. „Nepamatuju se, že bychom utkání s Bolkou na svém ledě někdy prohráli," potvrzuje 22letý útočník, jenž hraje extraligu třetí sezónu.

Na obou stranách padla branka hned v úvodu v rozpětí půl minuty. Na další se čekalo až do prodloužení, 36 vteřin před koncem se o ni zasloužil právě Filippi. „Řekl jsem si, že to s ohledem na čas vezmu na sebe, podařilo se mi vyjet z rohu na pravý kruh a gólman neměl moc šanci," líčí vítěznou trefu.

Liberec tak i své šesté nastavení v sezóně dovedl k bonusovému bodu, který naopak Mladá Boleslav ani na šestý pokus nezískala. „To je asi jen náhoda, ale jde o zajímavou hru čísel. Neposbírat ty body navíc, byli bychom nedej bože snad poslední," odtuší.

S pozvánkou do reprezentace raději nepočítá

Talentovaný útočník je stále častěji centrem pozornosti protihráčů. „Dostal jsem dva tvrdé hity, myslím, že oba od Borise Žabky. Najel jsem si do něj jako patnáctiletý kluk a tak zkušený obránce ví, co má v takových situacích dělat. Tohle si musím hlídat," zpytuje svědomí Filippi.

Šikovný útočník by se klidně mohl objevit příští týden v nominaci i na druhý reprezentační turnaj sezóny v Soči. „To víte, že by se mi líbila další pozvánka. Zatím s ní ale nebudu počítat, abych nebyl zbytečně zklamaný," říká.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.