Hlavní obsah

Kamarády sestřelil a pak projevil lítost. Nikomu tohle nepřeju, obzvlášť Slavii ne, přiznal Kadlec

Praha

Ve Slavii vyrostl a spojil s ní celou svou kariéru. Kromě hostování v Plzni na přelomu tisíciletí v ní Petr Kadlec působil nepřetržitě devatenáct let a pomohl jí k oběma mistrovským titulům. Jenže letos v létě se společné cesty rozešly a sedmatřicetiletý obránce zamířil do Plzně. V úterý se Kadlec coby soupeř do libeňské O2 arény podruhé v sezóně vrátil a nakonec byl za hrdinu - vítězným gólem rozhodl o triumfu Západočechů 2:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský obránce Petr Kadlec (vlevo) oslavuje se spoluhráči gól na 2:1 během utkání se Slavií.

Článek

Ze své trefy měl pochopitelně radost, neskrýval ale zároveň zklamání ze současné situace Slavie. Sešívaní si připsali už sedmou porážku v řadě a zůstávají přikováni na samém dně extraligové tabulky.

„Kluků mi je líto. Nic takového jim nepřeju a doufám, že se zvednou. Když prohrajete tolik zápasů za sebou a spadnete na poslední flek, psychika vám jde rapidně dolů," ví Kadlec, který v uplynulých čtyřech sezónách vedl červenobílé jako kapitán.

„Znám tady spoustu lidí, od těch z kanceláří až po hráče. Kdo někdy dělal nějaký sport, tak ví, jak těžký je ocitnout se v takovéto situaci. Není to nic moc na psychiku, nespí se dobře a obtížně se z toho vyhrabáváte. Nikomu to nepřeju, obzvlášť ne klukům ze Slavie, protože to jsou moji kamarádi. Mrzí mě, v jaké situaci se nacházejí," soucítí Kadlec se svými bývalými parťáky.

Za gól bude muset zaplatit dvojnásobek

Výhra nad nimi a navíc vítězný přesilovkový gól z 50. minuty ho budou něco stát. „Bohužel... Už před zápasem jsem něco vypsal a po mém gólu mi to kluci asi ještě zdvojnásobí."

Plzeň o svém triumfu rozhodla ve třetí třetině, kdy dvěma zásahy v početních převahách otočila skóre. „Přesilovky nám dneska vyhrály zápas. Čtyřicet minut jsme nehráli dobře, jako kdybychom měli zařazenou jen jednu rychlost. Nevytvářeli jsme si šance ani tlak. Taky že jsme si v kabině po druhé třetině řekli, že jestli chceme vyhrát, musíme pro to něco udělat," přiznával Kadlec.

Západočeši vyhráli už sedmý z posledních osmi zápasů a v tabulce se posunuli z osmého na páté místo. „Momentálně se nám daří, a dokud jsme na vítězné vlně, chceme posbírat co nejvíc bodů. Víme totiž, jak je to vrtkavý, a kam můžeme po dvou třech nepovedených zápasech spadnout," zůstává Kadlec obezřetný.

Reklama