Hlavní obsah

Olomouc - Sparta 2:6Sparta snadno dobyla led trápící se Olomouce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Klimek 0 : 1
18. Kumstát 0 : 2
20. Pech 0 : 3
23. Buc 1 : 3
37. Buchtele 1 : 4
38. Knotek 2 : 4
47. Sabolič 2 : 5
49. Hlinka 2 : 6
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Sparty zvítězili ve 46. kole Tipsport extraligy v Olomouci vysoko 6:2. Pražané rozhodli v první třetině, kterou vyhráli 3:0. Tři kanadské body za gól a dvě nahrávky si v dresu vítězů připsal útočník Lukáš Pech. Olomouc zaokrouhlila aktuální sérii porážek na deset, v posledních devíti vystoupeních navíc vůbec nebodovala a propadla se na předposlední příčku tabulky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Olomouce Jiří Trvaj.

Článek

Po vyrovnaném úvodu měli první šanci domácí. Rachůnek se dostal do samostatného zakončení, ale tísněn beky nedokázal dotáhnout blafák a překonat gólmana Novotného. V sedmé minutě se do sebe pustili Matai s Volkem a diváci viděli slušnou bitku, po níž oba hráči dostali osobní trest za hrubost.

V 10. minutě šla Sparta do vedení, když se dorážkou prosadil Klimek. Pak dostala Mora po faulech Pilaře a Saboliče šanci hrát 41 sekund dvojnásobnou přesilovku, ale pořádně se nedokázala usadit v pásmu. Po přesilovce jeli dva sparťané na jediného beka domácích, ale Vondrka netrefil Buchteleho přihrávku. V 18. minutě už Pražané zvýšili - po chybě Skrbka zůstal sám před brankou Kumstát a překonal Trvaje. Třetí pětka Sparty zůstala na ledě a po další fatální chybě - tentokrát v podání Ondruška - našel pro změnu Kumstát Pecha a ten zvýšil na 3:0 pro hosty.

Ve druhé třetině hráli Kohouti přesilovku při vyloučení Formana, Knotek uháněl sám na Novotného, ten ale jeho bekhendový blafák vystihl. Pak od modré vypálil Škůrek, Buc tečoval puk mimo dosah Novotného a snížil. Poté hráli domácí další přesilovku, vytvořili si tlak, další šanci měl Knotek, Novotný jeho dorážku zblízka opět chytil.

Ve 37. minutě Olomouc inkasovala čtvrtý gól, když se Ondrušek sice už vracel z trestné lavice, ale mohl jen sledovat, jak Buchtele doráží do branky Mikušovu střelu. Hned z další akce Hanáci snížili, když se po Bucově přihrávce prosadil Jan Knotek.

Třetí třetina začala přesilovkou Mory: Škůrek pálil, Rachůnek dorážel a Novotný parádním semaforem zabránil snížení. Tlak Hanáků pokračoval i v rovnovážném stavu, Laš trefil z dorážky boční síť. Sparta však nachytala domácí z brejku a Sabolič s přispěním beka zvýšil na 5:2. Sparta končila duel s lehkostí, ve 49. minutě navíc zvýšil na rozdíl čtyř branek Hlinka po přesné přihrávce Formana.

46. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Olomouc - HC Sparta Praha 2:6 (0:3, 2:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 23. Buc (Škůrek, Ondrušek), 38. J. Knotek (Buc) - 10. Klimek (Forman, J. Hlinka), 18. Kumstát (Pech), 20. Pech (Kumstát, Rolinek), 37. Buchtele (J. Mikuš, Ďaloga), 47. Sabolič (Pech), 49. J. Hlinka (Forman). Rozhodčí: Hejduk, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:9, navíc Matai - Volek oba 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4112.
Olomouc: Trvaj - Houdek, Skrbek, Jaroměřský, Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek - Marosz, Patera, Cibák - Zuzin, Herman, Laš - T. Rachůnek, J. Knotek, Buc - Matai, Řípa, R. Dlouhý. Trenéři: Fiala a Dopita.
Sparta: F. Novotný - Pilař, Polášek, Ďaloga, J. Mikuš, Piskáček, Barinka, Hrbas - Přibyl, J. Hlinka, Klimek - Sabolič, Buchtele, Vondrka - Kumstát, Pech, Rolinek - Volek, Forman. Trenéři: Jandač a Moták.

Reklama

Související témata: