Hlavní obsah

Reklama na ticho? Netík si jí nevšiml, trenéry Sparty mrzela. Zkraje fandili jen Hanáci

Praha

Hlavní rozhodčí právě vhodil úvodní buly utkání, když sparťanští fanoušci ve svém kotli v O2 areně roztáhli velký transparent: „SHP (Sportovní holding Praha, pod jehož křídla hokejová Sparta spadá - pozn. aut.) ve spolupráci s O2 arenou uvádí: Reklama na ticho.“ Klubovému vedení tak vyslali svůj nesouhlas s přesunem Sparty z Holešovic do Libně a celou první třetinu úvodního extraligového kola s Olomoucí se zdrželi jakéhokoliv povzbuzování.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Fanoušci Sparty v libeňské O2 aréně.

Článek
Fotogalerie

„Vůbec jsem to nepostřehl, byl jsem tak zabraný do hry, že jsem si ničeho nevšiml," říkal po utkání útočník Sparty Tomáš Netík o akci fanoušků. „Abych řekl pravdu, tak jsem se soustředil spíš sám na sebe, když jsem hrál první zápas po dlouhé pauze," přidal se forvard Lukáš Klimek, pro kterého šlo o první duel po zlomenině čelisti, kterou mu hned na začátku letní přípravy na ledě způsobil na tréninku ránou pukem spoluhráč Adam Polášek.

To sparťanským trenérům transparent diváků uniknout nemohl. „Samozřejmě jsme si ho všimli a je nám to líto," přiznával Zdeněk Moták. Po úvodní třetině, ve které byli slyšet jen příznivci Hanáků, se však o atmosféru začali starat i ti domácí. A 5315 přítomných diváků ji vytvořilo více než solidní.

„Myslím, že pak už byla atmosféra dobrá, možná i vynikající. Vždyť pět tisíc dobrých diváků nepřišlo loni do Holešovic ani na náš první zápas sezóny s Plzní," uvedl Moták. „Když se zavře horní patro a přijde kolem pěti tisícovek fanoušků, kulisa je dobrá. A já věřím, že lidí bude chodit ještě víc," pravil Netík po výhře 4:1.

Klimek: Akustika lepší než v Holešovicích

„Hraje se nám tu dobře a je fajn, že vyhráváme. Dneska přišlo i víc lidí než na Ligu mistrů, tak si chceme z O2 areny udělat svoji tvrz. Atmosféra byla výborná, dokonce si myslím, že akustika je tady lepší než v Holešovicích," soudí Klimek, který po zranění nastoupil s celoobličejovým krytem.

„Zezačátku to byl na trénincích nezvyk, teď už mi to ale ani nepřijde. Čelist sice ještě není stoprocentní a musí srůst, ale už se alespoň dobře najím," usmál se nejlepší střelec Sparty v uplynulé sezóně.

Proti Olomouci Sparta nakročila za třemi body v druhé polovině úvodní třetiny, kdy dvěma zásahy zlomila bezbrankový stav. A v polovině duelu ji definitivně uklidnil Netík, od jehož nohy se puk po zákroku gólmana Vošvrdy odrazil do branky. „Trefilo mě to do stehna, odjížděl jsem do rohu a vůbec nevěděl, co se za mnou děje. Když pak lidi začali křičet, tušil jsem, že puk asi spadnul do brány. Až Příba (Daniel Přibyl) mi pak ale řekl, že to byl můj gól," popisoval Netík a úspěšného vstupu do sezóny si cenil.

„Celé utkání bylo strašně urputné, ale tak to v prvních kolech bývá, protože všichni jsou plní sil a natěšení. O to víc těší výhra, pro psychiku a vnitřní sílu mužstva je to jedině dobře," uvědomuje si muž, který se Spartou získal tři mistrovské tituly a před sezónou se do ní po šesti letech vrátil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.