Hlavní obsah

Takový vstup do sezóny jsme potřebovali, liboval si litvínovský útočník Martynek

Litvínov

Hýřil aktivitou, vstřelil gól a na další dva nahrál. Litvínovský útočník Rostislav Martynek byl oprávněně označen za hvězdu zápasu se Zlínem, který úřadující mistr extraligy vyhrál přesvědčivě 4:0. „Takový vstup do sezóny jsme potřebovali,“ liboval si zkušený forvard, jenž ale našel na herní produkci vítězů i dílčí nedostatky.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva litvínovský útočník Rostislav Martynek a zlínský útočník Jiří Ondráček v utkání 1. kola.

Článek

Začátek soutěže zvládl Litvínov bravurně. Panuje v týmu pohoda?

Určitě jsme spokojeni s výsledkem. Po dvě třetiny jsme hru kontrolovali. Byli jsme lepší, snaživější, lépe jsme bruslili. Až ve třetí části jsme trochu polevili. Bylo to tím, že jsme už vedli 4:0 a soupeř bojoval o korekci výsledku. Nabídli jsme jim možná až moc šancí, mělo jich být méně. Naštěstí jsme zápas dohráli v klidu. I díky novému brankáři Jaroslavu Janusovi, který tým podržel.

Přenesli jste si do sezóny mistrovskou euforii a sebevědomí?

Už bych se k tomu nechtěl vracet. Je tady nová soutěž. Zkoušeli jsme si některé prvky, což vyplynulo ze hry v útočném pásmu. Vyšly nám přesilovky.

Chvílemi to vypadalo, že se vysloveně bavíte hokejem.

Jsou zápasy, které tak mohou vyznít a mužstvu to sedne. Doufám, že v podobném trendu budeme pokračovat, i když nesmíme jedno vítězné utkání přeceňovat. Přijdou těžší prověrky.

Litvínov je už bez skvělých útočníků Jakuba Petružálka a Martina Ručinského. Jejich nedávný spoluhráč z útočné formace Robin Hanzl si zvyká na nové parťáky v lajně. Jak to vidíte?

Petriho a Rúču nejde nahradit. Ale to jsme tušili už před sezónou. Budeme se snažit hrát trošku jiný hokej, ale při zachování aktivity a nasazení.

Reklama

Související témata: