Hlavní obsah

Čermáka rozhodili na Spartě rozhodčí: Přece nebudu padat, když jedu sám na bránu!

Praha

Když se hokejisté Komety představili na Spartě před měsícem, vraceli se domů s výpraskem 3:9. V neděli Brňané vyjeli na led pražské O2 areny znovu, a byť výsledek 1:5 v jejich neprospěch o tom příliš nesvědčí, podali diametrálně odlišný výkon. Podstatně lepší. „Ten minulý zápas jsem viděl z tribuny a nebyl to hezký pohled. Měli jsme co odčiňovat a i když jsme dostali pět gólů, výkon byl teď rapidně jiný,“ souhlasil kapitán Komety Leoš Čermák.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Leoš Čermák z Komety (vpravo) slaví svou vyrovnávací trefu proti Spartě.

Článek

„Snažili jsme se hrát aktivně a myslím, že polovinu zápasu jsme Spartě byli vyrovnaným soupeřem," říkal Čermák, jenž vstřelil první gól svého týmu a připomínal, že ještě v polovině utkání bylo skóre 1:1.

Pak ale ve 31. minutě přišel moment, který brněnský kapitán vnímá jako pochybení hlavních rozhodčích Hradila s Hribikem. „Dostal jsem přihrávku na střed, protáhl se mezi dvěma hráči a mohl jsem jít sám na bránu. Jenže Kumstát mě skosil," popisoval Čermák situaci, na kterou sudí zareagoval zdvižením ruky na znamení vyloučení.

Jenže kromě Kumstáta putoval na trestnou lavici i Čermák. Nafilmovaný pád, slyšel od arbitra. „Místo toho, abychom měli nájezd, tak jdeme oba dva na trestnou lavici. Rozhodčímu jsem říkal, že když jedu sám na bránu, nemám přece v úmyslu sám od sebe padat. Jenže on se se mnou víceméně ani nebavil. Podle mě to nebylo posouzené dobře a trochu mě to pak rozhodilo a ovlivnilo," uvedl Čermák.

Jedenácté Vítkovice už ztrácejí jen tři body

Sparta pak do konce druhé třetiny nerozhodné skóre dvěma góly zlomila a ve třetím dějství přidala i čtvrtou a pátou trefu. „Jak vám Sparta při své současné formě odskočí na dva góly, těžko se to obrací. Ale byly pasáže, kdy jsme si dokázali vytvořit tlak a věřili jsme, že v případě kontaktního gólu bychom ještě mohli něco se zápasem udělat," soudil kapitán Komety, která se v Praze musela obejít bez obránců Hanzlíka s Kováčikem a útočníků Tona s Koreisem.

Kometa po rezignaci kouče Aloise Hadamczika a přesunutí majitele klubu Libora Zábranského na střídačku vyhrála jeden ze čtyř zápasů a získala při tom čtyři body. I nadále se sice drží v desítce, která zajišťuje postup do předkola, jedenácté Vítkovice už jsou ale pět kol před koncem základní hrací části jen tři body za ní. A navíc mají lepší bilanci vzájemných zápasů, která by při bodové rovnosti rozhodovala.

Čermák je ale přesvědčený, že se Brno ubírá tím správným směrem. „ Snažíme se hrát úplně jiný hokej než předtím. Chceme být aktivní v obraně i při forčekování, snažíme se víc bruslit, napadat a střídat. Nemůžeme v obranném pásmu jen vyčkávat, co kdo s námi udělá. Odehráli jsme dobré a vyrovnané zápasy s Plzní a Hradcem, proti Spartě to tak bylo půl zápasů slušné. Věřím, že půjdeme nahoru." doufá sedmatřicetiletý centr.

Čermák: Musíme se víc srážet

„Ale musíme zvýšit důraz před svou brankou. Nejde, aby soupeř dorážel z brankoviště. To je teď naše největší slabina. Když gólman chytí první střelu, musíme puky odstraňovat do rohu, abychom dorážkám předešli," burcuje Čermák, který by ve hře Kometě rád viděl i více dohrávání osobních soubojů.

„Kontaktní hra nám totiž chybí. Musíme si ji dostat pod kůži, abychom to soupeři znepříjemnili. Nemůžeme kolem nich jenom jezdit. Musíme se srážet, protože žádný soupeř nemá rád tvrdý hokej. Přesně touhle cestou musíme jít, abychom se mohli šplhat výš," uzavírá Čermák.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.