Hlavní obsah

Trenéři nás nabádají, ať na tabulku nekoukáme, dnes vyplísnili i hlasatele, říká vítkovický Balán

Ostrava

Bod za bodem umazávají hokejisté Vítkovic ztrátu na desátou pozici, která znamená postup do předkola play off. Ještě ve 42. kole ztráceli na desátou Kometu deset bodů, po včerejším vítězství 4:1 nad Olomoucí jsou dvě kola před koncem základní částí jedenáctí o pouhé dva body. „Trenéři nás nabádají, ať se na tabulku nekoukáme, dnes dokonce vyplísnili hlasatele, který oznamoval průběžné stavy. Ale každý to sleduje. Teď ještě zvládnout ty dva poslední kola,“ radoval se z šesté výhry v posledních osmi zápasech útočník Stanislav Balán.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Brankář Vítkovic Patrik Bartošák na ilustračním snímku

Článek

Olomouc v samostatné extralize ještě na vítkovickém ledě nezískala ani bod a nedočkala se ani včera. Ze slibného úvodu nevytěžila nic, naopak z prvního závaru inkasovala. „Chtěli jsme se za každou cenu vyhnout tomu, abychom je museli dobývat. Olomouc má kvalitní obranu a bylo by to složité. První gól nám hodně pomohl," popisoval Balán.

Klid na hokejky domácích dodávaly jak příznivé průběžné výsledky z Třince a Brna, tak hlavně góly v začátcích druhé a třetí třetiny. Především při druhé brance Vítkovic se musel hodně červenat gólman Branislav Konrád. Vítkovický Kuczera schoval střelu za obránce Houdka a Konrád letící puk lapačkou minul. „To jsem měl mít. Vykoukl jsem zprava a vystřelený puk jsem na chviličku ztratil. Měl jsem jít na druhou stranu a chytat to na tělo, ale myslel jsem si, že to lapačkou chytím. Nechytil," svěřoval se slovenský gólman.

Dva inkasované góly byly na Olomouc v aktuální formě příliš. „V posledních zápasech nám to tam nepadá. Možná nás svazuje ta vidina možného postupu přímo do play off. Poslední dva zápasy nám nevyšly, musíme zabrat proti Litvínovu," uvědomoval si Konrád.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.