Hlavní obsah

Obránce Jánošík bude hrát hokejovou extraligu opět v Liberci

Liberec

Slovenský hokejový zadák Adam Jánošík se stal novou posilou hokejistů Liberce. S vedením Bílých Tygrů uzavřel podle klubového webu tříletý kontrakt. Pro třiadvacetiletého účastníka loňského světového šampionátu v Praze, jenž strávil uplynulý ročník v Chomutově, půjde již o třetí angažmá pod Ještědem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tým mistrů z Liberece má novou posilu.

Článek

"Adam Jánošík je ofenzivní obránce, který rád podporuje útok. Přesně takový typ hráče zapadá do naší herní koncepce. I Adam už dorostl do nejlepšího hokejového věku a věřím, že v pro něj známém libereckém prostředí naplno zúročí své schopnosti," uvedl k příchodu nové posily hlavní kouč a zároveň sportovní ředitel Liberce Filip Pešán.

Rodák ze Spišské Nové Vsi začal s hokejem na Slovensku, ale hrál zde jen do sedmé třídy. Pak se přesunul Liberce, který ho vychoval pro profesionální hokej. V roce 2009 zkusil štěstí v zámoří v týmu Gatineau Olympiques v juniorské QMJHL. Rok poté si ho při draftu NHL vybral jako 72. hráče celkového pořadí Tampa Bay. Nadále ale oblékal dres Gatineau, kde byl i kapitánem.

Na šanci v NHL však účastník dvou juniorských světových šampionátů čekal marně. Před čtyřmi lety se vrátil zpět do Liberce, sezonu 2014/15 pak strávil v Košicích. Za Chomutov odehrál v základní části minulého ročníku 40 utkání a se 14 kanadskými body (2+12) byl druhým nejproduktivnějším obráncem Pirátů. Ve dvou duelech vyřazovací části přidal gól a nahrávku.

Reklama

Související témata: