Hlavní obsah

Chtěl bych zůstat v Litvínově, svěřuje se brankář Hübl na startu extraligy

Litvínov

Hokejový brankář Jaroslav Hübl po skončení angažmá v italském Bolzanu v EBEL bojuje od poloviny srpna o místo v základním kádru Litvínova, byť naposledy v české extralize působil před čtyřmi lety v Mladé Boleslavi. „Momentálně jsem doma na severu Čech a chtěl bych tady zůstat,“ svěřil se v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Litvínovský gólman Jaroslav Hübl na archivním snímku.

Článek

Jak hodnotíte svoje dosavadní zapojení do litvínovského mužstva?

Jen pozitivně. Víceméně v kabině všechny znám a nepřišel jsem do neznámého prostředí. Stihl jsem ale odchytat jen jeden celý zápas proti reprezentaci Polska a polovinu utkání v Chomutově. Těžko říci, jestli s Polskem to bylo zásadní měřítko. Soupeř měl sice dobrý začátek, ale pak odpadl. V Chomutově to bylo vyrovnané, dostali jsme dva góly v oslabení, což rozhodlo. Ve třicáté minutě mě střídal Jaroslav Halász, jak to to bylo předem domluvené.

V pátek 9. září začíná Litvínov extraligu v Olomouci. Co soudíte o atmosféře v týmu a připravenosti vašeho celku?

Dojmy jsou dobré. Mužstvo vypadá taky dobře. V kabině se vytvořila parta a těšíme se na ligu. Favoritem na post brankářské jedničky je Jaroslav Janus, který má v Litvínově smlouvu na celou sezónu. Už loni tady působil a zřejmě by měl začít. Já a Tomáš Halász jsme zatím zkoušce do konce září a uvidíme, jak se to s námi vyvine. Pokud jde o mě, chtěl bych tady zůstat i kvůli rodině. Kdyby to vyšlo, bylo by to příjemné.

Přikládáte extraligovému startu velký význam?

Úvod může hodně napovědět. Pokud se vyhrají, dva, tři nebo dokonce čtyři zápasy, tým se uklidní a má předpoklady najet na vítěznou vlnu. Naopak série porážek přináší nejistotu, že se pak musí body honit, a to není snadné.

Zaznamenal jste ze svého brankářského pohledu, že z extraligy odešli do zahraničí reprezentanti a skvělí útočníci jako chomutovský Červenka, liberečtí Birner, Řepík, Bakoš, Vampola, Valský, ze Sparty Přibyl, Buchtele, Sabolič a další známá jména?

Je pravda, že to jsou velké odchody. Extraliga v tomto směru asi trošku oslabila, ale na druhou stranu se někteří zkušení borci vrátili z KHL. Prokázali v zahraničí, kde není lehké se udržet, špičkovou kariéru a určitě něco umí. Třeba Roman Erat byl dlouho v NHL. Takoví hráči a možná i mnozí další ligu oživí. A vždycky se objeví i noví střelci z různých klubů.

Reklama

Související témata: