Hlavní obsah

Vítkovice získaly posilu ze Sparty, nastoupí už dnes právě proti Pražanům

Praha

Hokejisté Vítkovic získali před začátkem druhé čtvrtiny extraligy posilu do obrany. Z pražské Sparty přichází třiadvacetiletý Marek Hrbas, jenž s Ostravany podepsal dlouhodobý kontrakt. Rodák z Klatov by měl za Vítkovice nastoupit už dnes, shodou okolností právě proti Spartě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Marek Hrbas v dresu reprezentace.

Článek

„Není to nákup udělaný horkou jehlou, o Marka jsme stáli už v období před sezónou, ale až nyní se nám jej povedlo definitivně přivést. Není to jen reakce na zranění. Záměr je dlouhodobý. Marek je komplexní obránce, kterého známe z mládežnických reprezentací," uvedl na stránkách Vítkovic generální manažer a trenér Jakub Petr.

Hrbas nejde do neznámého v prostředí, ve Vítkovicích totiž v sezóně 2014/15 krátce hostoval. „To je další plus pro nás i pro něj. I když říkám, že se jedná o komplexního beka, jsme přesvědčeni, že to nejlepší má ještě před sebou a v našem klubu se dále posune," věří Petr.

Hrbas se do Sparty vrátil v létě 2013 po čtyřech letech strávených v zámoří. V letošní sezóně odehrál za Pražany devět zápasů, bodově se v nich neprosadil.

Reklama

Související témata: