Hlavní obsah

Výsledek vypadá jednoznačně, ale byl to těžký zápas, oddechl si liberecký Krenželok po skalpu lídra

Liberec

Šlágr 32. kola extraligy mezi hokejisty Liberce a Třince sice nemohl nic změnit na druhém místě Bílých Tygrů ani na vedoucí pozici Ocelářů v tabulce, přesto měl osobitou motivaci a velký význam pro oba celky. Liberečtí nakonec nečekaně hladkým vítězstvím 3:0 snížili ztrátu na lídra na jediný bod.

Foto: Vít Černý, ČTK

Zprava Jaroslav Vlach z Liberce a Vladimír Dravecký z Třince.

Článek

„Výsledek vypadá jednoznačně, ale by to těžký zápas," zhodnotil duel liberecký útočník Lukáš Krenželok, který vstřelil důležitý druhý gól svého týmu. „Každá branka je dobrá. První nás nabudila, druhá pomohla k jistotě a po třetím gólu jsme už věřili, že vítězství pohlídáme. Kdybychom přece jen inkasovali, pořád by tam byla rezerva," uvažoval forvard, jenž si skalpu lídra moc cenil.

„Potkala se dvě mužstva z čela tabulky. Chtěli jsme být co nejvíc na puku. Ale zároveň jsme věděli, že základem by měla být i pozorná hra do obrany. Proti Třinci si každý tým musí dávat pozor na jeho brejky," vypíchl Krenželok. „Snad jsme divákům ukázali pěkný hokej. Plná hala nás hnala dopředu stejně jako v některých předešlých zápasech s týmy z popředí tabulky. S Litvínovem a Spartou nám to nevyšlo, tentokrát jsme lidem udělali radost," liboval si útočník.

Liberecký brankář Roman Will vychytal posedmé v sezóně čisté konto. A navázal na minulý zápas v Chomutově, kde Tygři vyhráli rovněž 3:0.

„Mám před sebou výborné obránce. A také útočníci se zodpovědně vracejí. Odvedli jsme, co jsme chtěli," tvrdil gólman, jemuž proti Třinci několikrát pomohla i tyčka. „Přálo mi štěstí, které ale k hokeji patří. Během reprezentační přestávky jsme si trochu odpočinuli a ani mi nevadí, že zase hrajeme. Je to naše práce, nebo lépe řečeno zábava. Trenéři nás dobře připravují na soupeře a my máme silný kádr," prohlásil Will.

Reklama