Hlavní obsah

České Budějovice vnímají v Ufě výzvu

UFA

Předvést na evropské scéně výkon, který dá zapomenout na extraligové soužení. Takové přání mají v ruské Ufě hokejisté budějovického Mountfieldu.

Článek

„Hrajeme na ledě možná největšího favorita soutěže a doufám, že se odstřihneme od určitého trápení v domácí soutěži a Liga mistrů na nás bude mít pozitivní účinek. Je to výzva, vnímám ten zápas i vše kolem něj jako mimořádnou událost a nechci si z ní odnést špatný dojem,“ říká brankář Roman Turek.

„Sám nevím, co od toho utkání čekat. Zkušenosti s ruským stylem hokeje mám z reprezentace, ale nikdy jsem se s ním nepotkal na klubové úrovni. Dá se ale odhadnout, že i hráči Ufy budou technicky vyspěli, hlavně dobří bruslaři,“ uvažuje brankář Roman Turek, jenž se do Ruska včera vrátil po téměř 15 letech. „Naposledy jsem tu byl s národním mužstvem na Izvěstijích.“

Radek Duda působil v ruské lize před čtyřmi lety. „Docela jsem se sem těšil. Přestože předvádíme dost kolísavé výkony, určitě jsme nepřijeli předem poraženi. Recept na Ufu je zdánlivě jednoduchý, vydržet s nimi bruslit a hrát důrazně, přitom jednoduše,“ uvažuje útočník. „Z těch problémů se musíme dostat sami. Je to hodně o hlavě, po každé chybě totiž roste nervozita a pod jejím vlivem zůstáváme hodně dlužni vůči tomu, co umíme,“ říká Turek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.